-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelÜhe õhtuga heategevuseks üle 540 euro

Ühe õhtuga heategevuseks üle 540 euro

Siim Jõgis

2018. aasta kevadel oli õhus võimalus, et Rapla täiskasvanute gümnaasium (RTG) paneb uksed kinni ja uut õppeaastat oma majas ei näegi. Nüüd on sellest aasta möödas ning RTG pole mitte ainult jätkuvalt elujõuline, vaid selle kinnituseks korraldati laupäeva, 27. aprilli õhtul särav ja särtsakas kevadball.

Sündmus leidis aset Rapla kultuurikeskuses ning õhtu jooksul käis sealt läbi ligikaudu 80 külastajat. Balli korraldamise võtsid enda õlgadele kaks 11E klassi õpilast, Kristiina Põhjakas ja Tuuliki Lemsalu. Tegemist oli nende praktilise tööga, mis on vajalik osa kooli lõpetamisest.

Heategevus

Nagu ballidel ikka, koosnes õhtu muusikast, tantsimisest ning maitsvatest suupistetest, kuid lisaks sellele oli veel üks läbiv joon. See oli heategevus. Õhtu jooksul koguti raha Eesti Vähiliidu jaoks. See tähendab, et kogu piletitulu, annetused, oksjonil kogutud summa ning kookide ja maiustuste müügi pealt teenitud tulu läks vähiliidule. Õhtu lõpuks kogunes annetuskarpi 543 eurot ja 15 senti, mille Kristiina Põhjakas andis kohapeal üle vähiliidu esindajale Hanno Egiptile. Tema omakorda kinnitas, et seda raha kasutatakse selleks, et ennetada või varakult avastada Eesti inimestel vähkkasvajaid.
Üks kevadballi korraldajatest Kristiina Põhjakas rääkis, et kuna praktiline töö tuli neil enne kooli lõpetamist nagunii ära teha, otsustati see ette võtta suurelt. Kevadballi korraldamine on tõepoolest suur ettevõtmine ning seda ütles ka Põhjakas. Mõtted selle läbiviimiseks hakkasid liikuma juba 2018. aasta septembris ja oktoobris. Balli korraldamise idee autor oli teine korraldaja Tuuliki Lemsalu. Niipea kui õpetajad sellest kuulsid, kiitsid nad mõtte heaks. Põhiline töö õhtu õnnestumiseks sai tehtud viimase paari kuuga.
Teine mõte – siduda kevadball heategevusega – tuli samuti Tuuliki Lemsalult. “Tänapäeval on vähk levinud haigus ning väga kahju on inimestest, keda see puudutab. Ravi on väga kallis ja iga sent läheb heaks otstarbeks,” rääkis Kristiina Põhjakas.
Üks viis, kuidas õhtu jooksul raha koguti, oli oksjon. Võib vahest öelda, et see oligi ürituse kõige intrigeerivam osa. Enampakkumisele läksid RTG vilistlaste valmistatud esemed nagu seinakell, puidust kausi ja lõikelaudade komplekt ning maalid, samuti raamatud. Kõige hinnalisem ese oli laulja ning saatejuhi Mart Sanderi tehtud maal, mis oli pühendatud emadepäevale. Kõigile neile esemetele lisandusid Rapla täiskasvanute gümnaasiumi meened.
Kõikide esemete alghind oli üks euro, kuid summad hakkasid kerkima üsna kärmelt. Õhtujuht ning ühtlasi ka oksjoni läbiviija oli Mikk Merekivi. Oma karismaatilise olekuga tegi ta sellest igati meeldejääva sündmuse. Seinakell läks müüki 25 euroga, esimesed maalid 50 euro ning raamatud 10 euro eest. Nagu eeldada võis, jõuti kõige suurema summani Mart Sanderi maali juures. Sobivalt oli see jäetud ka viimaseks esemeks. Alghind nagu teistegi puhul oli ka seekord üks euro. Kerkima hakkas see väga kiirelt ning jõudis ühel hetkel saja euroni. Saalis kõlas selle peale aplaus. Saja peale see siiski püsima ei jäänud ning lõpuks leidis Mart Sanderi käe all valminud maal omaniku 140 euro eest.

Uus traditsioon?

RTG õpilaste juhendaja praktilise töö läbiviimisel oli kooli huvijuht Kristi Luik. Ta avaldas lootust, et ehk võiks kevadballist kujuneda RTG iga-aastane traditsioon. Kindel see siiski veel ei ole. Suunatud oli ball sisuliselt kõigile huvilistele ning Luik sõnas, et heameelt tegi just see, et külalisi tuli kaugemaltki kui ainult Raplast.
Õhtu lõpuosas võttis sõna ka RTG direktor Vello Kübar. Mõlemad korraldajad, Kristiina ja Tuuliki, said temalt kingituseks viis lilleõit. Kübar ütles, et lillede arv on vihjeks, mis hinde on mõlemad tütarlapsed praktilise töö läbiviimise eest välja teeninud.
Tantsumuusika eest hoolitsesid kollektiivid Respekt, Toomus ja Bluefellas. Tantsukavaga andis üritusele särtsu juurde Kuimetsa tantsutrupp Elulust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare