9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSUuenenud Rapla lastepark ootab mängima

Uuenenud Rapla lastepark ootab mängima

Helerin Väronen

Sellest kolmapäevast on uuenduskuuri läbinud Rapla lastepark taas mängimiseks avatud. Vana mängukompleksi asemele kerkinud uus mängulinnak pakub lastele võimalusi palju turnida ja liugu lasta.
Kohe, kui Rapla valla kodulehel teade üles läks, et Rapla Lastepargis saab taas mängida, täitus plats lastega, kes uut atraktsiooni agaralt proovima asusid. Esimesed katsetajad peavad uut Muinasjuturiigi-nimelist linnakut vanaga võrreldes üldjuhul paremaks, eriti meeldib lastele liutoru. Kuid näiteks tagaajamise mängimiseks linnak kõige paremini ei sobivat, erinevad turnimisvõimalused tõmbavat hoo maha. Kuigi heakorratöid on veel linnaku ümber teha, ei lase lapsed end sellest häirida, pigem on platsil kõrguv liivakuhi nende jaoks eeliseks.

Mängulinnaku pagaldajaks oli KSIL Eesti OÜ ja uue venitusseina paigaldaja oli Tiptiptap OÜ. Suvel lisanduvad parki välikäimlad ja tulevikus on vallal plaanis välja vahetada ka väiksemad mänguatraktsioonid ning turvaaluskate.

Juba on aga uus mängulinnak sattunud vandaalide ohvriks, kes on ühe detaili lahti murdnud ja seda ka põletada üritanud. Rapla valla avalike suhete spetsialist Katrin Kruusimägi sõnas, et ilmselge on see, et selline asi ei saa juhtuda mänguhoos. Lapsed on küll uudishimulikud ja ronisid lasteparki ka siis, kui ehitus alles käis, kuid praegune tegu on pahatahtlik lõhkumine. Kruusimägi paneb lastevanematele südamele, et kui keegi näeb lastepargis käitumist, mis sinna ei sobi, tasuks siiski sekkuda. Suvel paigaldatakse küll ka valvekaamerad, mis ehk aitavad edaspisi selliseid vandaalitsemisi ära hoida.

Rapla lauluväljak. Foto: Siim Solman

Mida lähemale tuleb suvi, seda ilusamaks läheb kogu Rapla linn ja uue kuue saab ka Rapla Tammemäe lauluväljak. Uued pingid on juba paigas ja osaliselt kasvab uus murukate, kuid teha on veel omajagu. Ametlik lauluväljaku avamine toimub Rapla Melumessiga samal päeval, 8. juunil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare