-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMärjamaa spordihoone sai nurgakivi

Märjamaa spordihoone sai nurgakivi

Reet Saar

Esmaspäeva, 3. juuni hommikul, kui kell hakkas 9 saama, oli Märjamaa tulevase spordihoone ehitusplatsil tavapärasest palju rohkem rahvast.

Siin seisis volikogu liikmeid ja vallavalitsuse töötajaid, ehitajaid ja kohalikke elanikke, suure grupina saabusid algklasside õpilased. Lastel olid kaasas lõõtspillid ja laulu ilmestamiseks ka tööriistad. Peagi kõlas ühislaul “Meistrimehed oleme”, mis juhatas sisse spordihoone nurgakivi paneku tseremoonia.
“Möödunud suvel otsustas Märjamaa vallavolikogu asutada Märjamaa valla spordikeskuse sihtasutuse. See otsus oli märgiline. Märjamaa valla elanike suur unistus on täitumas ning Märjamaa valla spordihoone ehituseks kõlab ametlik stardipauk. On märkimisväärne, et ligikaudu 4 miljonit eurot valla enda vahendeid investeerime hariduse kvaliteedi parandamisse ja meie inimeste tervisesse. Tegemist on sajandi projektiga, sest nii suurt investeeringut ei ole meie vallas varem tehtud,“ ütles Märjamaa vallavanem Merlin Suurna.
Ta lisas, et sellega luuakse tingimused kogu valla arenguks. Kaasaegsed, avarad ja mitmekülgsed sportimisvõimalused on vajalikud eelkõige koolile ja kogukonnale, kuid see lisab ka atraktiivsust külalistele ja neile, kes tulevikus Märjamaa valla oma koduks valivad. Vallavanem soovis hea koostöö jätku kõigi poolte vahel, sihtasutusele leidlikkust uuele majale rakenduse leidmisel ja toetajate siia meelitamisel. Ka vallakodanikke kutsutakse pakkuma välja oma ideid, kuidas uut maja paremini kasutusele võtta ning Märjamaa vald Eesti spordikaardil nähtavamaks muuta.
Märjamaa gümnaasiumi direktor Andres Elmik ütles, et kooli ja tema isiklik suur unistus on täitumas. Spordihoonet on kavandatud juba 2000. aastate algusest, 2003 valmis esimene projekt. Spordimehest koolijuht toonitas, et uus hoone toob kasu ennekõike õpilastele, aga seda on tarvis ka üldise liikumisharrastuse edendamiseks. Ta pani kapslisse isikliku vile, soovides, et vile uues majas ei katkeks, samuti lisas kooli medali, et spordihoones oleks sees kooli hing, aura ja tähtsus.
Kapslisse rulliti ka Märjamaa valla 2019. aasta kalender, Märjamaa Nädalalehe 29. mai number, vallavanema sõnavõtt, ehituse eskiisjoonis ja ehitaja kontaktid ning mõned mündid, lisaks panid osalejad kirja ka oma nimed. Ehitaja, Haart Ehituse projektijuht Marek Tiik lubas, et uus hoone valmib aasta pärast, nii nagu kavandatud.
Kooli kunagine kehalise kasvatuse õpetaja Eevi Jaago rääkis, et ta tuli siia tööle 1952. aastal. Siis viidi kehalise kasvatuse tunde läbi praeguse raamatukogu saalis ja koridorides ning vanal staadionil. Sellega võrreldes muutuvad sportimisvõimalused nüüd oluliselt paremaks. Sihtasutuse nõukogu esimees Kalle Uusmaa kinnitas: „Me teeme õiget asja.“ Märjamaa valla spordikeskuse juht Mart Tilk asetas kapsli müüris oma kohale. Siis said kõik soovijad panna selle peale kellutäie mörti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare