11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelPargi embuse päikeseloojangukontsert

Pargi embuse päikeseloojangukontsert

Mari Tammar

Kapa Festivali esimesel päeval, 31. mai õhtul, oli väike lava seatud Tohisoo pargi rohelusse. Mõnusat atmosfääri andsid puude vahele riputatud valguspirnide ketid ning õhtu peategelane muusika. Lavalaudadele astusid mitmed artistid, teiste seas Tõnis Mägi ja Birgit.

Üle aastate toimus festival taas kahel päeval ning esimesel õhtul oli korraldajatel soov pakkuda akustilisemat muusikat.
Esimesena astus lavale Kohila duo Diana & Kärolin, kes esitasid töötlusi nii uuematest hittidest kui ka vanematest tuntud lugudest. Neiud ise muusikat veel ei kirjuta.
Õhtu teiseks esinejaks oli samuti duo, sedakorda Liis Mäesalu & Tarvo Valm, kes esitasid peaasjalikult eestikeelset omaloomingut. See kooslus oli minu jaoks selle kontsertõhtu kõige meeldivam üllatus. Nii muusika kui ka sõnad on neil head ja kuivõrd Liis on ise Kohilast pärit, imestasin, miks ma neid varem pole Raplamaal kuulnud.
Kolmandana astus lavale armastatud Rapla poiste ansambel The Notes, kes teatas, et selle kontserdiga lõppeb nende kolm aastat kestnud tsükkel ja septembrist astuvad nad publiku ette uues kuues ja uue muusikaga. „See on sentimantaalselt ilus viimane kontsert,” ütles ansambli liige Markus Bachmann. Mis uuendused nende muusikas toimuvad, poisid täpsemalt ei rääkinud.
Pärast neid astusid lavale Birgit ja kitarrist Peter Põder, kes mõlemad Kohilast pärit noortena mängisid ühises bändis Kreeker Kids juba siis, kui nad olid 10- ja 12-aastased. Birgit esitas muusikat oma erinevatest eluetappidest ja sidus vahetekstidega neid oskuslikult Kohilaga. „Laulge kaasa, sest me kõik ju teame, et Kohilas on laulurahvas,” innustas Birgit ja pani rahva endaga koos laulma Mihkel Mattiseni laulu „Me armastame Eestit, ohohoo”, mida küll Birgit palus laulda „Me armastame Kohilat, ohohoo”.
„Mina armastan Kohilat ja jään seda tegema terveks eluks,” ütles ta loo lõpetuseks. Järgmise loo sissejuhatusest saime teada, et tema laulu „Ma tean, et sa tead” video on filmitud Kohila vallas Lohul. Selliste väikeste põigetega Kohilasse möödus terve Birgiti kontsert, pärast seda astus lavale Tõnis Mägi.
Soliidsemas eas publik laulis Tõnisega kaasa, ilma et ta oleks pidanud neid selleks paluma. Tema väga ei rääkinud, vaid laulis jutti oma vanemaid ja uuemaid lugusid. Lava ees jälgisid inimesed teda tardumuses ja lummatult. Eemal silkasid aga rõõmsad lapsed, keda Kohilas tundus olevat kuidagi erakordselt palju.
Kuum mustsõstrajook tegi olemise küll mõnusamaks, aga varbad hakkasid pika õhtu peale siiski külmetama ja sääsedki pugesid ligi. Ometi oli see pargi embuses ja päikese loojangu valguses toimunud kontsertõhtu päris tore. Eriline kiitus korraldajatele selle eest, et esimesel päeval programmi valitutest peaaegu kõik (väljaarvatud Tõnis Mägi) olid Kohila või Raplamaaga seotud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare