3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelRapla Tantsustuudio hooaja lõpupidu pakkus mõnusa elamuse

Rapla Tantsustuudio hooaja lõpupidu pakkus mõnusa elamuse

Helerin Väronen

Rapla Tantsustuudio viienda hooaja lõpetas reedel, 31. mail traditsiooniliseks saanud kevadkontsert, kus esinesid kõik tantsugrupid. Rapla kultuurikeskuses toimunud kontsert jagunes kaheks osaks. Esimeses osas sai näha eelkooliealiste laste tantse ja pärast pausi jätkasid koolinoored oma etteastetega. Näha sai grupikavasid, soolosid, duosid ja ühistantse.

Iga tantsija sai stuudiolt väikese kingituse ning aasta jooksul oma pühendumise ja trennides osalemisega silma paistnud lapsed said ka eripreemia.
Eelkooliealiste tantsijate arv on aastatega kasvanud ja viie koha (Kehtna, Alu, Orgita, Järlepa, Juuru) lasteaialaste esituses nägi viit tantsu, mis kohati tekitasid tahtmise ise ka tantsida. Eelkooliealiste laste tantse, millest enamiku on loonud Nancy Buht, võiks iseloomustada kui armsaid, helgeid ja rõõmsaid.
Enamasti tegeletakse Rapla Tantsustuudios džässtantsu ja selle alaliikidega. Näiteks koolinoorte grupi Fusion tants “Make it to me” kuulub lüürilise džässi hulka, mille koreograafia luuakse sõnade järgi ja olulisel kohal on tantsijate hingestatus.
Palju oli sooloetteasteid, mida esitasid Jane Pärn, Anna-Liisa Ohaka, Emma Lumi, Gerli Ogga. Jane ja Emma esitasid ka ühise huvitava tantsukeelega tantsu pealkirjaga “Samm padi”. Võib-olla peitus selles pealkirjas ka mingi muu sõnum, kuid ilmselt oli see siiski viide kasutatud laulu pealkirjale (Gotye “Somebody That I Used To Know”). Huvitav on see, et peale ääretult põnevate ja ägedate tantsude andis hooaja lõpupidu võimaluse tuletada kasutatud lugudega meelde kunagisi lemmikuid ja avastada ka uusi lugusid enese jaoks.
Tantsustuudio eestvedaja Liis Pärn sõnas, et vahel on värskendav luua koreograafiat eestikeelsele laulule, eriti kui lugu ise on aegumatu ja eestlastele südamelähedane. Selline on grupi Power tants “Keelatud maa”.
Kuigi tantsustuudio pearõhk on džässtantsudel, võib vahel inspireerida hoopis mõni teine stiil. Näiteks ühe kolmest võistlustantsutiimist, Forte, “Glitter Power” on segu erinevatest tänavatantsu alaliikidest. Tiimi Flooria tants “Binga” oli aga inspireeritud Bollywoodi stiilist ja Forte “Fuego” tantsus olid põimunud samba, džässi ja show elemendid. Viimatimainitud tants pälvis Koolitantsul ka eripreemia artistliku, täpse ja laetud esituse eest.
Tunnustuse saanud tantse sai sel õhtul veelgi näha. Näiteks Gerli Ogga “Draakoni laps” pälvis oma kategoorias Happy Dancers Baltic Cup´il esikoha. Trupi Glorior tants “Näotu” sai Koolitantsu eripreemia mõjuva koreograafia ja kompositsioonilise väljenduslaadi eest ning “Üks pluss üks” pälvis Kuldse Karika eripreemia ja kolmanda koha.
Peale preemiasaajate tänas Liis Pärn ka laste ja noorte juhendajaid. Lisaks Nancy Buhtile õpetavad Rapla Tantsustuudios lapsi Sandra Vilismäe ja Ketlin Hamburg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare