4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSRisti 1 kinnistule rajatakse ärihoone

Risti 1 kinnistule rajatakse ärihoone

Helerin Väronen

Aprilli alguses laekus Rapla vallavalitsusele S Investments OÜ taotlus Uuskülas Risti 1 krundil detailplaneeringuga määratud tingimuste täpsustamiseks. Sellele maaüksusele on ehitusõigus määratud Koguduse detailplaneeringuga, mille järgi oleks võimalik rajada kuni 5700 m² ehitisealuse pinnaga kolmekorruseline ärihoone.
Koostatud eskiislahenduse kohaselt kavandatakse krundile 5700 m² ehitisealuse pinnaga ühekorruselist hoonet.
Rapla vallaarhitekt Cerly-Marko Järvela sõnas, et kunagise planeeringu kehtestamisest on aega nii palju edasi läinud, et piirkonnas on mitmeid teisi detailplaneeringuid kehtestatud. Selletõttu täpsustati maikuus Risti 1 tehnovarustuse ja juurdepääsude lahendust projekteerimistingimustega. Viidi läbi projekteerimistingimuste avalik menetlus, mille materjalid on leitavad valla kodulehelt ja mille käigus saadeti eraldi kirjadega materjalid välja kõigile piirkonna maaomanikele. Ühtegi arvamust ega ettepanekut kolme nädala jooksul ei laekunud, peale Maanteameti poolsete tingimuste ohutu liikluskorralduslahenduse projekteerimiseks. Järvela sõnul võib seda võtta märgina, et uus kaubanduskeskus on Raplasse vaid oodatud.
Järvela lisas, et hoone arhitekti Tõnis Tarbe kinnitusel tegutseb arendaja praegu sihikindlalt parimate ja Rapla kaubandusmaastikku rikastavate rentnikega ärihoone rajamise nimel. Teada küll ei ole, millal täpsemalt ehitamiseks läheb. Praegu veel vallale ehitusloa taotlust laekunud ei ole, mistõttu ei ole tehniliselt võimalik ehitusega lähikuudel alustada, kuid lähiajal on arendajal see kindlasti plaanis. Vallale on aredaja kinnitanud, et uue kaubanduskeskuse ehitamist takistavaid erimeelsusi nagu varasema arendajaga planeeringute elluviimise ulatuse tõlgendamisel ei ole. Kuna läbirääkimised alles käivad, on arendaja hinnangul tulevaste rentnike nimede avalikustamine esialgu ennatlik ja katteta informatsioon.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare