11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTunnustuse “Aasta äritegu 2018” pälvis Höhle OÜ

Tunnustuse “Aasta äritegu 2018” pälvis Höhle OÜ

Siim Jõgis

Neljapäeva, 30. mai õhtupoolikul tunnustati Ööbiku gastronoomiatalus Raplamaa parimaid ettevõtteid. Kõige väärtuslikumas kategoorias “Aasta äritegu 2018” pälvis tunnustuse Lõiuse külas tegutsev ettevõte Höhle OÜ.

Tegemist on iga-aastase sündmusega, mida korraldavad Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK) ning Raplamaa Omavalitsuste Liit.
2015. aastal asutatud Höhle OÜ toodab fiiberoptiliste kaablite paigaldamiseks vajalikke mikrotorusid. Alles hiljuti renoveeriti Lõiuse külas vana sigala, kuhu eelmisel kuul ka sisse koliti. Enne seda tegutses ettevõte Jalase külas. Mikrotorusid on valmistatud alates 2016. aastast.
Ettevõtte müügijuht Margus Maasing rääkis, et kaks kolmandikku toodangust läheb ekspordiks. Esialgu on sihtriikideks kaksteist Euroopa maad. Suur osa ekspordist läheb Skandinaaviasse – nii Rootsi kui ka Norrasse. Samuti on sihtriikide seas Kreeka, Hispaania ja Saksamaa. Hetkel töötab Höhle OÜ-s neliteist inimest. Viimase aastaga on Maasingu sõnul tehtud selge samm edasi. Just aasta aega tagasi osteti vana sigala Lõiuse külas, kus nüüd asub nende tootmishoone. Varem nägi see välja nagu prügimägi, aga nüüd on ümbrus ilusti korda tehtud.
Maasing rääkis, et ka kohalikud inimesed on käinud neil ukse peale koputamas ning kiitmas, et sigala ümbrus on korda tehtud. Võrreldes aastataguse ajaga on pilt hoopis teine. Autasu andis Höhle OÜ-le üle maaeluminister Mart Järvik. Lisaks Höhle OÜ-le olid “Aasta äritegu 2018” kategoorias nomineeritud veel Adam Bd AS ja Kehtna Mõisa OÜ.

Uustulnuk 2018

Kõik nominendid said tänukirja ning laureaadid klaasist meened, mille valmistas RistiPartner OÜ. Kõik ettevõtjad said kingituseks Rapla Elujõu Keskuse kinkekaardi, mis sisaldab lõõgastust kristallidega kaetud tasakaalutoas. Kokku esitati konkursile “Raplamaa parim ettevõtja 2018” 70 kandidaati.
Ettevõtjaid tunnustati neljas põhikategoorias ning lisaks anti välja eripreemiaid. Kiituse pälvisid tublid õpilasfirmad ning esile tõsteti ka staažikamad ettevõtted kategoorias “Vana kala 25”. Sellega tunnustas RAEK ettevõtjaid, kes on järjepidevalt maakonnas tegutsenud vähemalt 25 aastat ning olnud samal ajal ka tööandjad. Tunnustamisõhtul oli “vanu kalu” kohal viisteist, kokku pälvis selle tiitli kuusteist ettevõtet.
Kategoorias “Uustulnuk 2018” pälvis kõige kõrgema tunnustuse EBD Group OÜ. Kolm meest – Raivi Juks, Sulev Tammel ja Tiit Rahkema taastasid Atla mõisa endises tõllakuuris viinaköögi. Seal toodetakse alates 2018. aastast kolme naturaalset õunanapsu ning käesolevast aastast ka kahte kirsinapsu. Need tooted on müügil enam kui neljakümnes Eesti kaupluses. Sulev Tammel ütles, et see oli esimene ettevõtlusalane tunnustus EBD Group OÜ jaoks. Kuigi seni on kogu nende toodang jäänud kodumaale, piilutakse tegelikult ka piiri taha. Tammel rääkis, et hiljuti osaleti messil Berliinis. Lähipäevadel ongi esimene partii minemas Saksamaale ning asju korraldab seal üks kohalik eestlane.
Tammeli sõnul oli sellise tunnustuse pälvimine meeldiv üllatus. “Kuulsin, et meid oli nomineeritud, aga võit tuli küll üllatusena,” rääkis ta ning lisas: “Uustulnukatel on alati raske. Ma pole küll tulemusi näinud, aga eeldan, et võistlus oli tasavägine. Kõik kolm nominenti väärinuks seda tunnustust.” Lisaks EBD Group OÜ-le olid kategoorias “Uustulnuk 2018” nomineeritud veel Eufony OÜ ja Joogikunsti OÜ / La Copita.
Teist aastat järjest valis rahvas Facebooki hääletusel oma lemmiku ning rahva lemmiku tiitli pälvis FIE Erki Plamus.

Alates aastast 1997

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) juhataja Janek Kadarik on kahekümne ühe aasta jooksul olnud kõikide tunnustamiste juures. Kadariku sõnul on tunnustamine ellu kutsutud selleks, et Rapla maakonnas tublisid ettevõtjaid kiita ning väärtustada. “Ettevõtlikud inimesed on need, kellele ühiskond suuresti rajaneb ja kes viivad elu edasi. Tunnustamine on vajalik, et neid inimesi märgataks, ning soovime neid esile tuua, et nad ka edaspidi oleksid eeskujuks teistele ja innustaks uutele tegudele. Samuti aitab tunnustamine edendada noorte ettevõtlikkust,” sõnas Kadarik.
Konkurssi “Raplamaa parim ettevõtja” on korraldatud Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse eestvedamisel juba aastast 1997. Tunnustamist rahastasid Raplamaa omavalitsused ROL-i kaudu ja Euroopa Regionaalarengu Fond RAEK-i kaudu. Tunnustamine viidi läbi koostöös Raplamaa Partnerluskoguga.
Õhtu gurmee-elamuse eest hoolitses Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja peakokk Ants Uustalu, kes on tuntud ka saatest “Eesti parim pagar”. Muusikalist meelelahutust pakkusid Raplast pärit muusikud lauljatar Inga Tarto ning ansambli Smilers kitarrist Erko Laurimaa. Lillede üleandmisel ulatas abistava käe selle aasta Raplamaa kauneim, Miss Raplamaa 2019 Anette Tammik. Piduliku meeleolu kaunite lillede ja ruumi dekoratsiooniga lõid Reet Rebane ja Tiiu Penter ReTi Peokorraldus OÜ-st. Õhtut juhtis RAEK-i juhataja Janek Kadarik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare