6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSUuel õppeaastal saab taotleda õppelaenu 2500 eurot

Uuel õppeaastal saab taotleda õppelaenu 2500 eurot

Haridus- ja Teadusministeerium

Valitsuse tänase otsuse kohaselt on järgmisel õppeaastal riigi poolt tagatud õppelaenu maksimaalmäär ühes õppeaastas 2500 eurot laenutaotleja kohta.
Lõppeval õppeaastal oli õppelaenu maksimaalmäär 2000 eurot, määra tõstmisel arvestati partneritelt saadud ettepanekutega.
Õppelaenu maksimaalmäär oli püsinud samas suurusjärgus kümmekond aastat, mille jooksul elukallidus oli märgatavalt tõusnud. Laenumäära tõstmine võimaldab õppuritel paremini katta hariduse omandamisega kaasnevaid lisakulutusi. Samas jääb õppuritele  võimalus võtta õppelaenu ka alla maksimaalmäära ehk vähem kui 2500 eurot õppeaastas.
2017/2018. õppeaastal võttis õppelaenu 5% kõikidest õppelaenuõiguslikest isikutest.
Õppelaenu saavad võtta õpilased ja üliõpilased, kes õpivad Eesti ülikoolis, rakenduskõrgkoolis, kutseõppeasutuses või välisriigis nimetatud õppeasutusega samaväärses õppeasutuses ja õppevormis ning kelle puhul on täidetud seaduses ettenähtud tingimused. Alates 2015/2016. õppeaastast saavad võtta õppelaenu ka osakoormusega õppijad.
Õppetoetuste ja õppelaenu seaduse kohaselt kehtestab valitsus õppelaenu maksimaalmäära igal aastal hiljemalt 1. juuliks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare