11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
Artikkel10 aastat rahvusvahelisi suvekoole Raplas

10 aastat rahvusvahelisi suvekoole Raplas

Maris Adoma

Rapla kirikumuusika festivali ajal korraldatakse juba kümme aastat rahvusvahelisi suvekoole. Sel aastal toimuvad need 8. juulist 13. juulini Rapla kultuurikeskuses, kuhu on tulnud palju noori muusikuid ning ka silmapaistvaid õpetajaid kogu maailmast.

Kui suvekoole 10 aastat tagasi korraldama hakati, toimusid need vaid dirigentidele. Praeguseks korraldatakse neid keelpillimängijatele ja lauljatele. Keelpillimängijaid on juhendama tulnud neli õpetajat – Anna-Liisa Bezrodny (Eesti/Soome), Jonathan Morton (Suurbritannia), Frøydis de Damas (Norra) ja Emanuel Wehse (Saksamaa). Lauljaid õpetavad Pille Lill, Monika Hauswalter (Eesti/Saksamaa), Massimiliano Viapiano (Itaalia) ning kontsertmeistrid Tiina Kärblane ja Piia Paemurru.
Festivali kunstiline juht Pille Lill räägib, et suvekoolide eesmärk on anda õpilastele, kes on kogu maailmast kohale tulnud, võimalus ennast oma erialal täiendada ja seda võimalikult kõrgel tasemel. “See käib muusikute karjääriga kaasas,” ütleb ta. Kuna sellel aastal toimuvad suvekoolid Euroopa Liidu programmi raames, avaneski korraldajatel võimalus tuua Raplasse õpetama eriti väljapaistvaid muusikuid. Tagasiside, mis on pärast kooli saadud, on olnud alati positiivne.
Nii nagu iga aasta, toimuvad ka sel aastal suvekoolide lõppkontserdid, kuhu publik on oodatud. 11. juulil esinevad Rapla kirikus keelpillimängijad, 13. juulil on lauljate kontsert Vigala kirikus. Mõlemal kontserdil esinevad nii õpilased kui ka õppejõud.
Kuulajad on oodatud ka kirikumuusika festivali kontsertidele 12. juulil Velise kirikus, kus esineb vaimulikku rahvamuusikat esitav ansambel Triskele, ja 14. juulil Rapla kirikus, kus festivali lõppkontserdil esineb ansambel Vox Clamantis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare