9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Kolonel Riho Ühtegi võttis Kaitseliidu juhtimise üle Alu mõisas

FOTOD: Kolonel Riho Ühtegi võttis Kaitseliidu juhtimise üle Alu mõisas

Siim Jõgis

Reedel, 19. juulil toimus Alu mõisa õuel tseremoonia, mille käigus võttis Kaitseliidu juhtimise üle kolonel Riho Ühtegi. Kõigepealt andis senine ülem kindralmajor Meelis Kiili Kaitseliidu lipu üle kaitseminister Jüri Luigele ning tema omakorda andis selle edasi kolonel Riho Ühtegile.

Pidulik tseremoonia viidi läbi Alu mõisas just seetõttu, et seal asub Kaitseliidu kool. Neeme Brus Kaitseliidu avalike suhete osakonnast selgitas, et tegemist on ilusa installatsiooniga, kus õpivad Kaitseliidu tulevikujuhid ning seetõttu valitigi piduliku tseremoonia läbiviimiseks Alu mõis.

Tseremoonial oli väljas kõigi Kaitseliidu malevate, kooli ja küberkaitse üksuse lipud meeskondadega, samuti Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde üldlipud. Teiste seas võtsid pidulikust sündmusest osa Arnold Rüütel, kaitseminister Jüri Luik ja Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Riho Ühtegi on üks Kaitseliidu Tartumaa maleva asutajaliikmetest, kus ta 1991. aastal alustas ka oma ohvitserikarjääri. Alates 2012. aastast on kolonel Ühtegi kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülem. Tema juhtimisel on loodud ja välja arendatud Eesti erioperatsioonide sõjaline võimekus.

“Näen oma ülesandena jätkata seda tööd, mida tegi kindral Kiili. Tahan keskenduda maakaitsele. Luban, et annan Kaitseliidu arendamisel endast maksimumi,” sõnas kolonel Ühtegi lühikeses sõnavõtus.

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare