3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSFotod: Rapla raudteejaamas võeti vastu soomusrong nr 7 "Wabadus"

Fotod: Rapla raudteejaamas võeti vastu soomusrong nr 7 “Wabadus”

Siim Jõgis

Soomusrong nr 7 “Wabadus” jõudis kolmapäeval, 3. juulil Rapla raudteejaama ning on nüüd huvilistele avatud.


Eesti vabariigi ning Vabadussõja 100. aastapäeva puhul valmis soomusrong nr 7 “Wabadus”, mis nüüd mööda Eestit ringi sõidab. Rapla raudteejaamas jääb see avatuks kuni kolmapäeva, 10. juulini. Enne Raplat peatus soomusrong Kohila raudteejaamas.


Kolmapäeva ennelõunal oli soomusrongi tulnud uudistama ligikaudu 50 inimest. Tegemist on tõelise maiuspalaga kõigile ajaloohuvilistele. Rongi koosseisu kuuluvad suurtükivagun, kuulipildujavagun, dessantvagun ja sanitaarvagun. 1918. aasta Vabadussõjas tegutses kuus laiarööpmelist ja viis kitsarööpmelist soomusrongi, kuid soomusrong nr 7 “Wabadus” ei ole ühegi Vabadussõja-aegse rongi koopia.


Rongi oli tulnud tervitama Rapla pasunakoor ning tervitussõnad lausus Rapla vallavanem Meelis Mägi. EV100 korraldustoimkonna liige Margus Kasterpalu rääkis, et soomusrongi nr 7 “Wabadus” teekond sai alguse käesoleva aasta 4. jaanuaril. Sellel päeval möödus sada aastat otsustavast lahingust Kehra all, millega peatati Tallinna poole suunduvad vaenlaste üksused. Praeguseks on rongi külastanud juba 40 000 inimest.
Rapla raudteejaama jääb see 10. juulini. Rong on huvilistele avatud iga päev kell 11-18.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare