11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJäätmevedaja vahetus tekitab segadust

Jäätmevedaja vahetus tekitab segadust

Vivika Veski

Kogu Rapla vallas veab jäätmeid alates selle kuu algusest kuni 2023. aasta oktoobri lõpuni Eesti Keskkonnateenused AS, kes võitis valla korraldatud hanke. Jäätmevedaja vahetus Kaiu piirkonnas, mujal vallas jäi samaks.

Rapla valla avalike suhete spetsialist Katrin Kruusimägi selgitas, et mujal Rapla piirkondades oli juba ka varem jäätmevedajaks Eesti Keskkonnateenused AS, endises Kaiu vallas vedas aga jäätmeid Ragn Sells AS. Jäätmeseadus näeb ette, et ühe lepinguperioodi lõppemisel peab vald korraldama uue hanke ning kuna Rapla vald hõlmab nüüd ka endist Kaiu, Juuru ja Raikküla valda, korraldatigi see kogu vallale korraga. Mõnevõrra muutusid uue hankega hinnad.
Kaiu piirkonna elanikud kurtsid Raplamaa Sõnumitele, et Ragn Sells tühjendas konteinereid viimast korda 8. juunil, aga uus teenusepakkuja tuleb tühjendama alles 27. juulil. Külas on nüüdseks paljudel prügikastid ääreni täis, aga kiirema tühjenduse saaks vaid siis, kui see ise eraldi tellida.
Jäätmeveoga liituda on kinnistu omanikule kohustuslik, välja arvatud erandjuhtudel, kui kinnistul ei elata või seda ei kasutata. Sel juhul tuleb vallavalitsusele esitada taotlus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare