Kuidas leida sõidukile parimad suverehvid?

0
Foto: Shutterstock.com

Teadagi on rehvid auto juures üks tähtsamaid komponente ning nende korrasolekut ja kulumisastet peaks pidevalt jälgima, sest see mõjutab tugevalt sõidukogemust, auto juhitavust ja üldist turvalisust. Mida aga võiks teada just suvisel hooajal kasutatavate rehvide kohta? Kuidas leida oma sõidukile kõige sobivamad ning millisest kohast need soetada?

Omadused ja kohustuslik hooaeg

Suverehvid on meil kohustuslikud 01.05–15.10. Need ei tee palju müra, on kõvemad ja mustri sügavus on väiksem, nendega sõit hoiab kokku kütust ning ka pidurdusteekond on heades tingimustes lühem kui talverehvidega. Üldine soovitus on, et talverehvid tuleks suviste vastu vahetada siis, kui ööpäeva jooksul on püsivalt +7 °C. Nõnda on sõidumugavus kõige optimaalsem.

Õige mõõt

Asudes suverehve ostma või e-poest tellima, tuleks enne teha kindlaks õiged mõõdud. Uurige oma auto tehnilisi andmeid ja vaadake, mis numbrid seal kirjas on. Vaatame lähemalt näidet, kus sõiduki andmetes ja rehvidel on kirjas numbrid: 205/55 R17.

  • Number 205 tähendab rehvi laiust, mis on mõõdetud millimeetrites.

  • Number 55 on rehvi kõrguse suhe rehvi laiusega (%).

  • R17 märgib, et rehvi jaoks on sobivad 17-tollised veljed.

Kütusekulu ja kokkuhoid

Võimalik, et Teid huvitab enne rehvide ostu ka see, milline on nende kütusekulu efektiivsus. Sellisel juhul on hea teada, et sõiduki ja rehvide suhet, ehk kütusekulu märgitakse klassidega mis algavad A ja lõppevad G tähega. Esimene neist on kõige tõhusam, teine aga kõige vähem tõhus.

Kasulik teada: kokkuhoid on kaasajal tähtis igas valdkonnas. Hoidke kütusekulusid kokku ning soetage rehvikomplekt, millel oleks vähemalt C klassi tähistus.

Kuskohast sobivad rehvid soetada?

Kõige mugavam, kiirem ja otstarbekam on tellida sõidukile sobiv rehvikomplekt internetipoest. Nõnda on mugav teha ka pisut eeltööd, võrrelda erinevaid tootjaid ja hindu ning lugeda kasutajate tagasisidet.

Kui Teil on vaja suve-, talve- või aasta ringi kasutatavaid rehve – kõigepealt tasub veenduda sobivates mõõtudes ja toodete kvaliteedis. 1a.ee nutipoest leiate rehvikomplektid (ja veljed) igale sõidukile!

SISUTURUNDUS