-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSÕnnetu kukkumine jätab Peeter Pruusi kaheks kuuks võistlusrajalt kõrvale

Õnnetu kukkumine jätab Peeter Pruusi kaheks kuuks võistlusrajalt kõrvale

Siim Jõgis

Raplast pärit jalgrattur Peeter Pruus kukkus hiljutisel treeningul õnnetult. Seetõttu tuleb tal võistlusrajalt kõrvale jääda kuni kaheks kuuks.


Pruus rääkis, et treenis parajasti Eesti meistrivõistlusteks, kui õnnetus juhtus. Seda võib lugeda tema karjääri seni suurimaks kukkumiseks. Pruus maandus pärast õhulendu vasaku külje peale ning murdis rangluu ja viienda roide. Seetõttu tuli tal minna ka operatsioonile, mis kulges edukalt.
Oma ingliskeelsel sotsiaalmeediakontol kirjutas ta: “Nüüd võib vist öelda, et olen tõeline jalgrattur. Kahjuks leidis eile aset tõsine kukkumine. Proovisin Eesti meistrivõistluste rada, lähenesin suurele hüppele, aga kiirus ei olnud piisav ja suund polnud õige. Kukkusin otse oma vasakule küljele. Lõin ka pea ära, aga põrutust ei saanud. Mulle tehti edukas operatsioon ja mu rangluu tehti korda. Samuti murdsin oma viienda roide, nii et see kukkumine oli päris tugev. Aga ma tulen tagasi motiveerituna ja tugevamana. Nüüd on aeg puhkuseks ja taastumiseks.”
Vigastus tähendab loomulikult pausi ka võistluskalendris. Pruus ütles, et kuu kuni poolteist on ta võistlusrajalt kindlasti eemal. Võimalik, et paus venib ka kahe kuu pikkuseks. Kõik sõltub sellest, kui kiiresti rangluu kokku kasvab. Küll aga loodab Pruus juba kahe nädala pärast asuda treenima trenažööril. Sealt edasi sõltub kõik juba taastumise kiirusest.

Peeter Pruus on professionaalne sõitja Itaalia rattatiimis Torpado Südtirol International.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare