6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPeeter Pruus saavutas Euroopa meistrivõistlustel kolmanda koha

Peeter Pruus saavutas Euroopa meistrivõistlustel kolmanda koha

Siim Jõgis

Peeter Pruus osales laupäeval, 6. juulil Norras Lillehammeris maastikurattamaratoni Euroopa meistrivõistlustel ja pälvis pronksmedali. Samal alal on ta valitsev Eesti meister.

Maastikurattamaratonis on Pruus tulnud ka Euroopa meistriks ning see juhtus 2016. aasta suvel. Ka seekord läks Raplast pärit jalgrattur püüdma kirkamaid medaleid. Ometi on ka pronksmedal suur ja uhke saavutus, sest tase oli väga kõrge. 90 kilomeetri pikkusel rajal teenis Euroopa meistritiitli portugallane Tiago Ferreira ajaga 3:47.59. Pruus jäi temast maha üheteistkümne sekundiga. Hõbemedali teenis itaallane Samuele Porro. Temale kaotas Pruus seitsme sekundiga.
“Sel korral ma kõrgete ootustega starti ei läinud, kuid medalit läksin kindlasti püüdma,” sõnas Pruus. Esimene pool distantsist oli tema sõnul tehniline ja sõitjate jaoks keeruline. Teine pool oli see-eest kiirem ning võistlus kulges asfaldi ja kohati kruusa peal. Kullast jäi Pruusil puudu üksteist ning hõbedast seitse sekundit. Mille taha kirkamad medalid jäid?
“Pidin võistluse käigus tegema seitse peatust. Kuuel korral tuli kett rattalt maha ning ühe korra läks rehv katki. Selle taha läks mitu minutit. Mitu korda pidin endast eespool olevad sõitjad uuesti kinni püüdma,” rääkis Pruus.

Nüüd valmistub Pruus juba järgmiseks võistluseks, mis peetakse laupäeval, 13. juulil. Siis ootab teda ees raske katsumus Itaalias võistlusel Dolomiti Superbike.
Naiste seas võidutses itaallanna Mara Fumagalli, kes läbis 70-kilomeetrise raja kolme tunni, 28 minuti ja 12 sekundiga. Teise koha sai sloveenlanna Blaza Pintaric (+0.15) ja kolmanda rootslanna Jennie Stenerhag (+0.34). Eesti valitsev meister Greete Steinburg sai 16. koha, kaotades võitjale 18 minuti ja 12 sekundiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare