-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSPirgu poolmaratonil näitas kiireimat aega Kaupo Tiislär

Pirgu poolmaratonil näitas kiireimat aega Kaupo Tiislär

Siim Jõgis

Pühapäeva, 21. juuli õhtupoolikul joosti nüüd juba traditsiooniks kujunenud Pirgu poolmaratoni. 21-kilomeetrisel rajal näitas kiireimat aega Kaupo Tiislär, kes konkureeris meeste võistlusklassis. Finišis näitas ta päeva parimat aega 1 tund, 22 minutit ja 36 sekundit.

Tiislär oli üks kahest jooksjast, kes läbis 21-kilomeetrise distantsi vähem kui pooleteist tunniga. Teise jooksjana sai sellega hakkama Jaanus Pedak võistlusklassis M50. Tema aeg oli 1:27.41. Kõigil ülejäänutel kulus poolmaratoni läbimiseks juba enam kui üks tund ja kolmkümmend minutit. Naiste konkurentsis sai kiireima aja kirja Stella-Maria Samm, kelle aeg oli 1:37.30.
Lisaks poolmaratonile joosti ka 9,4-kilomeetrist distantsi ja seal oli meestest kiireim Taavi Varb ajaga 45.46. Naistest oli kiireim Ritve Reinumäe, kes näitas finišis aega 43.14. Kokku läks poolmaratonil starti 27 jooksjat, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal, kui neid oli 36. Teiste seas läbis tänavu Pirgu poolmaratoni ka kaitseväe juhataja Martin Herem. Tema osales esmakordselt ning näitas finišis aega 1:53.13.
Start anti Pirgu terviserajalt ning edasi kulges rada Järlepa teeristini ning tuli sealt Härgla, Purila ja Seli kaudu tagasi oma alguskohta. Pirgu poolmaratoni joosti tänavu juba kuuendat korda. Aastate jooksul on selle võistluse ümber kujunenud oma identiteet ning tavad. Näiteks hindavad võistlejad seda, et finišis ootavad neid soojad, kohapeal valmistatud pannkoogid. Tavapäraseks on kujunenud ka see, et võistlus korraldatakse pühapäeva õhtul, kui päevane kuumus hakkab hajuma.
Pirgu poolmaratoni on algusest peale korraldanud MTÜ Pirgu Küla. Üks selle eestvedajaid Urmas Tammemäe rääkis, et tänavu kulges rada palju maanteede ääres, aga seda plaanitakse edaspidi muuta. Juba mõlguvad mõtted ka järgmise aasta võistluse ümber. Tammemäe ütles, et kaalumisel on variant, et võistlus võiks maanteede asemel kulgeda rohkem metsade vahel. “Kuus aastat oleme Pirgu poolmaratoni korraldanud. Tahaks uskuda, et see on kujunenud elujõuliseks võistluseks,” sõnas Tammemäe.
Ta rääkis ka ühest jooksjast, kes küll väga tahtis Pirgu poolmaratonile tulla, kuid kahjuks starti ei jõudnud. See Narvast pärit mees ei saanud kuidagi transporti klappima ning kohale ei jõudnudki. Selle asemel kirjutas ta Tammemäele ning ütles, et korraldab Narvas oma Pirgu maratoni. See tähendab, et ta alustas oma poolmaratoni täpselt samal ajal kui Pirgus – kl 17 ning läbis 21 kilomeetrit. Urmas Tammemäe ütles, et kui härrasmees saadab talle aja, millega ta 21 km läbis, saab ta vastu ka diplomi. Ka tema läbis Pirgu poolmaratoni, olgugi et Narvas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare