3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSReidi käigus tabati üheksa joobes juhti

Reidi käigus tabati üheksa joobes juhti

Raplamaa Sõnumid

30. juunil korraldas politsei Raplamaal kainuse kontrolli. Tulemustest räägib Rapla jaoskonna patrulltalituse juht Margus Kaldma.
„Kontrollisime kella 9-st hommikul kella 15-ni pärastlõunal Jädivere – Silla ja Vana-Vigala – Paeküla maanteel sõidukijuhtide kainust. 11 politseiametnikku peatasid kuue tunni jooksul 914 sõidukit ja kahjuks tuleb tõdeda, et liiklusest kõrvaldati üheksa sõidukijuhti, kelle organismis oli alkoholi piirmäär üle lubatud taseme.
Samal päeval lõppes Vigala Hard Rock Laager ning üritusest osa võtnud sõidukijuhtidel oli võimalus festivali alal enne rooli istumist indikaatorvahenditega oma kainuses veenduda. Paljud sõidukijuhid ka kinnitasid, et käisid enne sõitma asumist ennast testimas. Osa festivali külastajaid, kelle politsei alkoholi tarvitanuna roolist tabas, väitsid, et ei teadnud sellest võimalusest midagi.
Üks alkoholi piirmäära ületanud juht selgitas, et seltskonnast valiti juhiks tema, sest ta tundis ennast teistega võrreldes kõige paremini. Pärast väärteomaterjalide vormistamist selgus, et sõidukis oli ka täiesti kaine juhtimisõigusega piduline olemas.
Hea meel on tõdeda, et enamik kontrollimiseks peatatud juhtidest pidas politsei tegevust positiivseks.
Tuletan meelde, et alkohol ja sõiduki juhtimine ei tohi käia käsikäes. Need juhid, kes alkoholi piirmäära ületavas seisundis politsei poolt tabati, suhtusid sellesse ükskõikselt. Nad ei arvestanud, et ka kerges joobes on sõiduki juhtimiseks vajalikud reaktsioonid aeglasemad ja otsustusvõime ei pruugi anda ohtlikes olukordades kõige adekvaatsemat tulemust. Nii seatakse aga ohtu enese ja kaasliiklejate elud.
Suvi on puhkuste ja ürituste aeg. Kõikjal toimub vabaõhuüritusi ja kontserte, väga palju inimesi liigub ringi, et puhata ja nautida häid emotsioone. Tehkem siis nii, et mõtlematu ja kergemeelne otsus seda ei rikuks.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare