11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSSoodustused puudega ja piiratud töövõimega isikutele

Soodustused puudega ja piiratud töövõimega isikutele

Raplamaa Sõnumid

Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus andis oma kodulehel teada, et alates 1. augustist lisanduvad soodustused puudega ja piiratud töövõimega isikutele.
Alates 1. augustist hakkab kehtima Maanteeameti peadirektori käskkiri, millega kehtestatakse 0-eurone piletihind Harjumaa, Läänemaa, Lääne-Virumaa ja Raplamaa avalikel maakonna- ja kaugbussiliinidel kõikidele keskmise ja raske puudega isikutele, puuduva töövõimega isikutele, osalise töövõimega isikutele (töövõimetuspensionäridele) ja sügava puudega isiku saatjatele.
Tasuta sõiduõigust (0-eurone pilet) saab puudega isik tõendada kolmel erineval viisil – pensionitunnistusega, puudega isiku kaardiga ning Sotsiaalkindlustusameti väljastatud tõendiga. Soodustust tõendav dokument kehtib koos isikut tõendava dokumendiga.
Puuduva töövõimega ja osalise töövõimega isikud tõendavad oma sõiduõigust töövõime kaardiga, mis kehtib samuti koos isikut tõendava dokumendiga.
Lisaks jäävad kehtima kõik varem kehtestatud soodustused.
Kui reisija ei kasuta oma sõidusoodustust elektroonilisel sõidukaardil, vaid esitab tõendamiseks mõne muu eelpool mainitud tõendi, väljastab juht sõitjale printerist prinditud paberil 0-pileti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare