6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSSügisel võib oodata Rail Balticu keskkonnamõjude hindamise avalikustamist

Sügisel võib oodata Rail Balticu keskkonnamõjude hindamise avalikustamist

RB Rail AS

Rail Balticu ühisettevõtte RB Rail AS tellimusel on valminud keskkonnamõju hindamise programmi eelnõu raudteetrassi lõigule Harju/Rapla maakonna piir – Hagudi. Keskkonnamõju hindamise protsess viiakse läbi paralleelselt raudtee põhiprojekti koostamisega.
Keskkonnamõju hindamise esimeseks etapiks on programmi koostamine, milles kirjeldatakse projekteeritavat raudteelahendust, lahenduse võimalikke alternatiive, mõjutatavat keskkonda ning kirjeldatakse vajalikke täiendavaid uuringuid ning keskkonnamõju hindamise metoodikat.
Rail Baltic Estonia OÜ keskkonnajuhi Roland Müüri sõnul viiakse keskkonnamõju hindamine läbi, et leida raudteele planeeringukoridoris parim asukoht ning optimaalseimad tehnilised lahendused. Ta on rõhutanud, et töö käigus arvestatakse nii loodus- kui ka inimkeskkonnaga, et vältida või minimeerida raudteest tulenevaid mõjusid.
Valminud keskkonnamõju hindamise programmi eelnõu edastati Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Ametile, kes peab kontrollima programmi seaduse nõuetele vastavust ning küsima programmi kohta ka asjassepuutuvate asutuste seisukoha. Ametkondade heakskiidu järel viiakse läbi keskkonnamõju hindamise programmi avalikustamine koos programmi avaliku väljapaneku ja avaliku aruteluga.
Praeguse prognoosi järgi jõutakse avalikustamiseni 2019. aasta sügisel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare