-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSKohila mõisakool paigutab ehituse ajaks paar klassi Tohisoole

Kohila mõisakool paigutab ehituse ajaks paar klassi Tohisoole

Helerin Väronen

Sel kevadel alustati Kohila mõisakooli algklasside maja ehitusega, mis peaks plaanide kohaselt valmima 2020. aasta alguses. Kehvas olukorras olnud maja taastamiseks vajalike vahendite hankimine on kooli direktori Anu Nigeseni sõnul olnud MTÜ-le Miikaeli Ühendus suur väljakutse. Kohila valla eelarvest ehituseks raha küll ei eraldatud, kuid annetajate, toetuste ja laenu najal suudab kool oma plaani teoks teha.
Ehituse ajaks vajab kool aga ajutisi õpperuume kahele teisele klassile. Koostöös Kohila vallavalitsuse ja Kohila koolituskeskusega leiti võimalus ruumide kasutamiseks Tohisoo mõisas. Koolituskeskuse ruumides olid ka Kohila gümnaasiumi mõne klassi lapsed uue hoone ehituse ajal. Koolituskeskuse juhataja Inga Heamäe sõnul mingeid probleeme toona ei esinenud. Mõisakooli kahe klassi paigutamine Tohisoole keerab küll sealse elu mõneks ajaks pea peale, kuid Heamägi avaldas lootust, et nad saavad olukorraga kenasti hakkama.
Kohila vallavolikogu annab Kohila koolituskeskuse mõisakoolile vajalikud ruumid kasutada soodustingimustel. Ruumide kasutamise tasu on 360 eurot kuus. Kahe klassiruumi juurde kuulub ka köögi, garderoobi ja kahe WC kasutamise võimalus. Ruumide kasutusleping on sõlmitud uue kooliaasta algusest kuni aasta lõpuni, võimalusega vajadusel seda pikendada kuni 2019/2020. õppeaasta lõpuni.
Nigesen lisas, et valdav osa nende kooli õpilastest on Kohila valla lapsed ning soodustingimustel ruumide rentimine aitab koolil pingelises olukorras toime tulla. “Pered on selle väljakutsega arvestanud ning see on meie ühine soov need raskused ületada,” sõnas Nigesen.

Ajaloolises mõisasüdames asuva talli-tõllakuuri taastamine on osa Kohila mõisasüdame kui haridus- ja kultuuripiirkonna kujundamise protsessist ning iga annetus on Kohila mõisakooli unistuse teostumisele suureks abiks. Aadress on: MTÜ Kohila Mõisakool EE721010220276258223 – märksõna “annetus”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare