13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila tervisekeskus saab valmis, aga kes sisse kolib, ei tea

Kohila tervisekeskus saab valmis, aga kes sisse kolib, ei tea

Mari Tammar

Kuigi Kohila tervisekeskuse remont on lõpusirgel ja käimas on mõned lõpetamist vajavad tööd, on endiselt ebaselge, kes perearstidest tervisekeskuse ruumides tööle asub ja kas ka apteek seal tegevust jätkab.

„Konkreetseid lepinguid perearstidega sõlmitud pole, praegu käivad veel tingimuste üle läbirääkimised,” kommenteerib Kohila vallavanem Uku Torjus. Perearstid ise on kommenteerides väga napisõnalised. Kärdi Kalda kirjutab küsimustele vastuseks: „Seda, mida pole öelnud, pole vaja edaspidi vabandada.” Ülle Stern selgitab, et majja mahub neli perearsti ja renoveeritud majas alustatakse vastuvõtte siis, kui remont on lõppenud ja kõik kasutusload olemas. Sigrid Mault tagasisidet ei saa.
Hetkel on ebaselge olukord ka apteegiga. „Tervisekeskuses on ette valmistatud ruumid ka apteegile, praegu peame läbirääkimisi renditingimuste üle teenuseosutajaga,” kommenteerib Uku Torjus.
Apteegi juhataja Külli Kuldma ütleb, et praegu pole otsust, kas apteek neis ruumides jätkab, veel tehtud. „Hetkel seisab otsus selle taga, et esitasime ravimiametile täiendavad küsimused, et saada kindlust, kas nendele ruumidele kasutusluba üldse antakse. Kui saame kinnituse, siis hakkame otsustama,” ütleb Kuldma. Vallaga on Kuldma sõnul läbirääkimised peetud ja otsus langetatakse apteegi omanike keskel.
Vastuvõttudega saab Torjuse sõnul alustada siis, kui hoone on saanud kasutusloa ning terviseamet väljastanud neis ruumides tegutsemiseks tegevusloa. „Peamine muudatus on see, et nüüd on võimalik liikumispuudega inimestel kõikjale tervisekeskuse ruumidesse pääseda. Renoveeritud majas töötab lift. Uuenduslik on ka see, et tervisekeskuses hakkavad toimuma ämmaemanda ja füsioterapeudi vastuvõtud ning korraldatakse koduõendusteenuse osutamist,” räägib Torjus sellest, mis uusi võimalusi värske tervisekeskus pakub.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare