-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMuinsuskaitseamet: Okta Centrumi kõrvale ehitatavale hoonele tuleb korraldada arhitektuurivõistlus

Muinsuskaitseamet: Okta Centrumi kõrvale ehitatavale hoonele tuleb korraldada arhitektuurivõistlus

Mari Tammar

7. augusti Raplamaa Sõnumites kirjutasime sellest, et muinsuskaitse all oleva Okta Centrumi vahetusse lähedusse kavandatakse Grossi toidukauplust. Artikli ilmumise ajaks ei olnud muinsuskaitseamet algatatud detailplaneeringu osas jõudnud veel ametlikku seisukohta kujundada. Tänaseks on muinsuskaitseamet teatanud, et peab oluliseks, et kavandatavale hoonele tuleks korraldada arhitektuurivõistlus.
Rapla vallaarhitekt Cerly-Marko Järvela kommenteeris 7. augusti lehes, et kavandatav kauplus jääb väljapoole mälestise 50-meetrist kaitsevööndit, ent sellest hoolimata on Rapla vald muinsuskaitseametilt küsinud ettepanekuid detailplaneeringu lähteseisukohtade kujundamiseks.
Muinsuskaitseameti ametlikust vastusest võib lugeda, et muinsuskaitseamet kooskõlastab Rapla linnas Mahlamäe 10 detailplaneeringu lähteseisukohad ilma eritingimuste koostamise nõudeta juhul, kui lähteseisukohtadesse lisatakse detailplaneeringu mahus nõutava eskiisi saamiseks arhitektuurse ideevõistluse tingimus.
„Arhitektuurivõistlus on ennast kõige paremini tõestanud viis saada erinevaid ideevariante, milles leiduvatest ideedest leida sobiv pakett. Krunt on reljeefiga, haljastusega. Kavandatav peab olema kõrge arhitektuurse kvaliteediga ja arvestama mälestise ja maastikukujunduse terviklikkusega, lisama või hoidma selle kvaliteeti,” selgitas muinsuskaitseameti Raplamaa nõunik Mikk Mutso muinsuskaitseameti seisukohti.
Mälestise kõrvale kavandatav hoone on ca 1600 m2 pinnaga ühekorruseline kaubandusettevõte. Okta Centrum ja seda ümbritsev maa kuulub ettevõttele Stipend Investments OÜ.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare