6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRapla vald kavatseb eraomandis tee võõrandada

Rapla vald kavatseb eraomandis tee võõrandada

Helerin Väronen

Eelmise aasta suve lõpus tekkinud probleemid piirinaabrite, MTÜ Raikküla Mõisa ja Sireli kinnistu omanike vahel seoses vaidlusega juurdepääsude pärast kinnistutele on viinud selleni, et Rapla vallavalitsus on teinud Sireli kinnistu omanikele ettepaneku Talli tee võõrandamiseks tasu eest.
Sireli kinnistul oleva teelõigu kaudu on juurdepääs Tiigikalda, Puukuuri, Raikküla kooli, Põlluaasa, Aiamaa, Pihlaka, Mõisa ja Talli kinnistutele. Liikluskoormus Sireli kinnistul on suur ja tee olukord halveneb pidevalt. Raikküla piirkonnajuhi Anne Lehe sõnul on tee kasutajad mitmel korral pöördunud tee hoolduse küsimustes valla poole.
Rapla vallavalitsuse kevadisel istungil tõstatas maakorraldusspetsialist Tiit Olju Talli tee omandamise teema, lahendamaks kinnistute omavahelist vaidlust ja vältimaks olukorda, kus üks kinnistuomanik sulgeb juurdepääsutee teisele kinnistule. Olju pakkus tee korrashoiu ja kõigile kinnistutele juurdepääsu tagamiseks lahenduse – teha Sireli ühistule ettepanek võõrandada avalikuks kasutuseks vallale ca 570 m² suurune maa-ala tasu eest.
Vallavalitsus asus seisukohale, et esitatud ettepanek on asjakohane vaidluse lahendamiseks ning andis enda aktsepti. Maamõõtmisega ja asjaajamisega seotud kulud on nõus vald enda kanda võtma. Augusti keskpaigas saatis vallavalitsus vastavasisulised ettepanekud kõigile asjassepuutuvatele kinnistuomanikele.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare