6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSSügisest alustavad renoveeritud lasteaiad

Sügisest alustavad renoveeritud lasteaiad

Siim Jõgis

Sügisel valmivad mitmes Raplamaa paigas renoveerimistööd lasteaedade juures. Uutes ja renoveeritud lasteaedades saavad lapsed hakata mängima nii Raplas kui ka Märjamaal.

Näiteks Märjamaa lasteaias Pillerpall on renoveerimistööd planeeritud lõplikult valmima 31. oktoobril. Direktor Ene Mätas ütles, et etappide kaupa saavad tööd valmis juba varemgi.
Raplas Võsa tänaval asuv lasteaed Naksitrallid saab algavaks õppeaastaks endale rekonstrueeritud parkla koos valgustusega. Parkla rekonstrueerimisega on lahendatud ka sadevete ärajuhtimine, mis seni oli seal suur murekoht. Tööd hetkel veel käivad, aga on jõudnud lõpusirgele. Rapla abivallavanem Triin Matsalu ütles, et tööde maksumuseks on eelarves planeeritud 170 000 eurot.
Suured renoveerimistööd on kevadest saati käinud ka Päkapiku lasteaia juures Raplas Metsapargi tänaval. Tööde eesmärk on hoone energiatõhusamaks muutmine. Renoveerimise käigus on hoone saanud uue soojustuse ja välisilme, katusele on paigaldatud päikeseenergia kogumiseks paneelid. Need hakkavad tootma vajalikku elektrienergiat lasteaia jaoks. Triin Matsalu ütles, et uus ventilatsioonisüsteem tagab hoones parema sisekliima. Tööde käigus uuendatakse ka osaliselt siseviimistlust. Lisaks saab lasteaia õueala teedevõrk uue asfaltkatte.
Rekonstrueerimistööde maksumus koos omanikujärelevalve ja elektriliitumisega on ligikaudu 1 041 000 eurot. Selle sees on ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskus meetmest “Lasteaiahoonetes energiatõhususe ja taastuvenergia kasutuse edendamine” saadav toetussumma 264 995 eurot. Tööde valmimistähtaeg on 23. august 2019 ning Triin Matsalu sõnul on töö ka graafikus. See tähendab, et Päkapiku lasteaia lapsed saavad uut õppeaastat alustada juba oma lasteaia ruumides.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare