9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTammenurme ja Kalda ülemvõim maakonna tennises jätkub

Tammenurme ja Kalda ülemvõim maakonna tennises jätkub

Siim Jõgis

Tennise üksikmängu Raplamaa meistrivõistluste kohta võib öelda, et Läänerindel muutuseta. Erki Tammenurm võitis meeste arvestuses oma kolmanda järjestikuse meistritiitli ning naiste konkurentsis võttis neljanda järjestikuse Raplamaa meistritiitli Mai Kalda.

Turniiriga tehti algust juba teisipäeval, 6. augustil ning finaalmängud peeti laupäeva, 10. augusti õhtul.
Maakonna meistrivõistlused tennise üksikmängus on aasta-aastalt aina kasvanud. Tänavu võttis sellest osa juba 16 meest ning 11 naist. Uudne oli see, et varem on kõik mängud peetud Jõe tänava väljakutel, seekord peeti kuus matši ka Ööbiku tänava väljakul, mida hooldab Sander Kala. Võistluste peakorraldaja Rain Jakobson rääkis, et mängude planeerimise tegid eriti keeruliseks vihmahood. Õnn oli, et osa mänge sai üle viia Ööbiku tänavale.
Esialgse plaani kohaselt lootsid korraldajad pidada finaalmängud pühapäeval, 11. augustil, kuid käigu pealt toodi need laupäeva õhtuks. Tagantjärele mõeldes oli tegemist igati õige otsusega, sest pühapäeval olid taevaluugid eriti julgelt avatud.
Meeste üksikmängus jõudsid pika turniiri järel finaali tiitlikaitsja Erki Tammenurm ja Mihkel Nurm. Finaalmäng peeti laupäeva õhtul tulede valgel. Jõe tänava väljakutel on ka väikesed tribüünid ning need olid pealtvaatajaid täis. Tammenurm teadis enne matši, et võit Nurme üle tooks talle kolmanda järjestikuse Raplamaa meistritiitli. Samad mehed olid teineteiselt mõõtu võtnud varemgi ning siis oli enamiku mänge võitnud Nurm. Tõotas tulla intrigeeriv vastasseis. Lõpuks suutis oma võimalused paremini ära kasutada Tammenurm ning võitis 6:4, 6:4.
Pärast mängu ütles ta, et turniiri tase on aastatega tõusnud, sest mängijad on trenni teinud sihipäraselt. Sama ütles ka Rain Jakobson, kelle sõnul oleks võinud üllatustulemuse teha ükskõik milline esikaheksa mängija. Esikoha võitmiseks pidi Tammenurm pidama kokku neli kohtumist, sest esimeses ringis oli ta vaba. Kõige rahulolevam oli ta loomulikult võidu üle finaalis.
“Ma ei olegi väga Mihklit võitnud. Tavaliselt olen talle just alla vandunud. Ta on minu jaoks ebamugav vastane. Mulle meeldis, et finaalmängul oli hea atmosfäär. Mängisime tulede valgel ja pealtvaatajaid oli palju. Finaal oli igal juhul kõrgetasemeline. Minu kasuks rääkis see, et ma olin agressiivsem ning väikesed asjad õnnestusid,” rääkis Tammenurm.
Keeruliseks pidas ta ka turniiri esimesi mänge. Algusest peale läks ta enda sõnul väljakule sooviga murda välja finaali. “Esimesed ringid on alati ohtlikud, sest pinge on peal. Pidin ennast palju sundima, sest mingil juhul kaotada ei tahtnud. Finaalis sai juba mõnuga mängida,” sõnas ta. Meeste turniiril mängisid kolmanda ja neljanda koha peale Donatas Narmont ning Rain Jakobson. Seal võttis võidu ning kokkuvõttes kolmanda koha Narmont tulemusega 6:4, 7:6, (8:6).
Naiste turniiril oli osalejaid 11 ning seal jätkus Mai Kalda ülemvõim, mis on nüüdseks kestnud juba neli aastat. Turniiri alustati alagruppides, mis läksid üle play-off süsteemiks. Finaalis oli Mai Kalda vastane Evelin Küttis. Kalda võidunumbrid olid 6:2, 6:0. Kolmanda koha teenis kokkuvõttes Grete Peek.
Selleks, et esikoht kindlustada, tuli Mai Kaldal alistada turniiri vältel viis vastast. Ta ütles, et ükski nendest mängudest ei olnud tema jaoks kerge. “Tase on selgelt tõusnud ja mängijaid on juurde tulnud. Oleme üksteisega mänginud klubi meistrivõistlustel ja konkurents on mängutaset kergitanud. Finaal oli muidugi raske, aga samamoodi ka poolfinaal Anu Kerdi ja veerandfinaal Jaana Trakmanni vastu. Mängud olid keerulised, aga seda magusam oli võit,” rääkis Kalda.
Sellega tõmmati joon alla tänavustele Raplamaa meistrivõistlustele tennises. Varem olid meistrid selgunud juba paarismängus ja segapaaride seas.

Raplamaa meistrid tennises 2019:
Segapaarismäng: Donatas Narmont – Laura Rahe
Meeste paarismäng: Erki Tammenurm – Rain Jakobson
Naiste paarismäng: Mai Kalda – Liis Kivi
Meeste üksikmäng: Erki Tammenurm
Naiste üksikmäng: Mai Kalda
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare