Uus DPD pakiautomaat Kohilas

0

Nüüd on paika saanud ja töökorras uus DPD pakiautomaat Kohilas Grossi kaupluse juures.

Uus automaat on osa DPD plaanist paigaldada suvega üle Eesti 32 uut pakiautomaati, mille eesmärk on lisada automaate just suurematest linnadest väljapoole. Ettevõttel on siis seega kokku 114 pakiautomaati ja lisaks 40 pakipoodi. Sügisel jätkatakse osade olemasolevate pakiautomaatide laiendamisega.

Uusi automaate paigaldatakse juurde ka Lätis ja Leedus, kus DPD võrgustik täieneb kokku 65 pakiautomaadi võrra. Kogu Baltikumis olevate DPD pakiautomaatide arv tõuseb sellega ligi 300 masinani ning koos DPD Pickup võrgustikuga liitunud pakipoodide ja Cleveroni pakirobotitega on DPD Pickup punkte siis Baltikumis kokku ligi 500.

DPD pakiautomaatide tootjaks on varasem Austria koostööpartner, kellega ühiselt on pakiautomaate ka pidevalt edasi arendatud. Näiteks viimase uuendustega muudeti kappide paigutust ning kapiuste arvu, lisati peakonsoolile riiul, kuhu saab toimingute ajal mugavalt oma pakke toetada, muutus kaardimakseterminali kaldenurk ning tehti muidki pisitäiendusi, et muuta automaate mugavamaks ning efektiivsemaks nii klientidele kui ka kulleritele.

DPD grupi tellitud viimase uuringu järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (45%küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati 42% e-ostlejatest.