14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAndri Raudva teenis Nõiakatlas esimese Pro klassi poodiumikoha

Andri Raudva teenis Nõiakatlas esimese Pro klassi poodiumikoha

Siim Jõgis

RXT Drift’i sõitja Andri Raudva osales möödunud nädalavahetusel etapil Riia lähistel Biekernieki rajal, mille hüüdnimi on Nõiakatel.

Tegemist on tehniliselt keerulise rajaga, kuid Raudval õnnestus sõit sedavõrd hästi, et ta teenis oma elu esimese poodiumikoha Pro klassis. Tulemuseks igati esinduslik teine koht. Nüüd asub ta jahtima oma järgmist eesmärki: etapivõitu.
Andri Raudva ütles, et Nõiakatlasse sõideti võistlema üheainsa eesmärgiga, see oli poodiumikoht. See ka ära napsati. Kõigest kaks nädalat varem oli ta Soomes Artukaineni ringrajal saavutanud neljanda koha, jäädes napilt kolme hulgast välja. Nüüd tehti üks samm edasi ning tasuks tuli ihaldatud koht kolme tugevama seas.
“Muidugi olen väga õnnelik. Olen koos oma tiimiga jahtinud seda kohta viimased kaks aastat,” rääkis ta. Tegelikult ei jäänud kaugele ka esikoht. Raudva sõnas, et tema enda apsakad võtsid võimaluse sõita esikoha peale. Küll aga oli ta oma sõitudega üldiselt rahul ja ütles, et arengut on näha.
“Tegelikult oli mul õnne ka. Pääsesin otse finaali ning poolfinaale sõitma ei pidanud. Põhjus oli selles, et ühel minu konkurendil olid tehnilised viperused ja sõita ta ei saanud. Motosport juba kord on selline,” sõnas ta. Biekernieki rada on tuntud selle poolest, et see on tehniline ning kohati sõitjatele keeruline. Seetõttu ütles ka Raudva, et päris lemmikrada see talle ei ole, kuid seekord sai hästi hakkama.
Nüüd jääb hooaja lõpuni veel kaks etappi. Järgmine neist sõidetakse septembri keskel Laitses ning hooajale pannakse punkt oktoobri alguses Lätis. Nüüd, kui poodiumikoht on käes, ei saa Raudva sõnul enam madalamatele kohtadele mõelda. Loomulikult soovib ta Nõiakatla tulemust edaspidi korrata, kuid mõtted liiguvad ka poodiumi kõrgeima astme suunas.
“Ühel hetkel peaks esikoha ka ära võtma. Mul on veel võimalus jõuda eestlaste arvestuses kolme tugevama hulka, seda lootust ei ole ma maha matnud,” rääkis ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare