9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKuusiku lennuvälja haldaja leidmiseks tuleb konkurss

Kuusiku lennuvälja haldaja leidmiseks tuleb konkurss

Siim Jõgis

Viimased kaks aastat on Kuusiku lennuvälja haldaja olnud Diamond Sky OÜ. Nüüd hakkab nende rendileping läbi saama ning viimastel kuudel on Rapla vallavalitsusega mitu korda kohtutud ning võimaliku koostöö jätkumist arutatud.

Praegune rendileping lõpeb 31. detsembril 2019. aastal. Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles, et parajasti valmistatakse ette konkurssi haldaja leidmiseks ning rohkem võib selle kohta kuulda oktoobris.
Senise haldaja Diamond Sky OÜ esindaja Ken Koort ütles, et praegu ei ole ettevõte veel kindel, kas uuel konkursil osaleda soovitakse. Küll aga sõnas Koort, et viimased paar kuud on vallavalitsuse esindajatega kohtutud ning arutatud on kokkupuutepunkte valla huvide ja Diamond Sky OÜ tegevuse vahel. “Oleme pidevalt kokku saanud ning edasisi plaane vallaga arutanud,” sõnas Koort.
Kuusiku lennuvälja tulevik kerkis ühe teemana esile tänavu 29. juulil Rapla vallavalitsuse istungil. Protokolli punktis nr 10 “Olukorrast Kuusiku lennuväljal” on juttu, et arendusjuht Heiti Vahtra rääkis erimeelsustest Kuusiku lennuväljal tegutsevate huvigruppide vahel.
Raplamaa Sõnumitele selgitas ta olukorda nii: “Erimeelsused on Rapla vallalt konkursi korras lennuvälja kaheks aastaks rendile võtnud ettevõtte Diamond Sky OÜ ja seal tegutsevate teiste juriidiliste isikute vahelise vaidlusega allrendilepingute osas. Meie antud erimeelsuse lahendamises ei osale ega ka ei kommenteeri seda.”
Vahtra lisas: “Oleme kohtunud nii huvigrupi esindajatega, kuulates ära nende mured, ning ka lennuvälja haldajaga ning saame tõdeda, et suures plaanis on rentniku võetud kohustused täidetud ning Rapla vallal ei ole meie lepingu osas pretensioone. Kuna käesolev leping lõpeb 31.12.2019, oleme ette valmistamas uut konkurssi. Sellest on ilmselt kuulda rohkem oktoobris.”
Erimeelsuste täpsemat sisu ei soovinud avaldada ka Ken Koort. Ta ütles, et viimased kaks aastat on Kuusiku lennuvälja hallanud Diamond Sky OÜ ning selle aja jooksul on seal hakanud tegutsema kohalik koordinaator, kes on lennuvälja korras hoidnud. “Meie huvi on, et Eesti lennundus õitseks ning et see toimuks koostöös nii riigi kui ka vallaga,” sõnas Koort. Paika on pandud järgmised kohtumised Rapla vallavalitsusega ning need peaksid toimuma kas septembris või oktoobris.
“Kuhu need kohtumised välja viivad – seda praegu veel kindlalt väita ei saa. Kindlasti vajab Kuusiku lennuväli investeeringuid, aga see peab ka ettevõttele ära tasuma. Kindlasti on ka vallale kasulik, kui nad saavad oma visiitkaardile märkida linnukese, et neil on toimiv lennuväli,” ütles Koort.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare