14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSLaitse etapp ebaõnnestus, kuid Raudva sihib jätkuvalt poodiumit

Laitse etapp ebaõnnestus, kuid Raudva sihib jätkuvalt poodiumit

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel peeti Laitse rallipargis driftihooaja eelviimane võistlus. Tänavu PRO-klassis head minekut näidanud Andri Raudva (RXT Drift) lootis ka seal saavutada kõrge koha, kuid juba esimeses tandemsõidus tuli tunnistada vastase paremust. Seega lõppes tema võistlus TOP 16-s.

Raudva ütles, et kuigi Laitsest loodeti paremat tulemust, ta pead norgu ei lase. Hooaja lõpuni jääb veel üks etapp ning kokkuvõttes on teise ja kolmanda koha peale võistlus veel lahtine.
Laitset võib tinglikult pidada Raudva kodurajaks. Just seal saab ta kõige rohkem treenimas käia. Ta tõdes, et lootused olid enne nädalavahetust kõrgemad. Põhjust optimismiks andis seegi, et kaks nädalat varem oli Raudva saanud Lätis Bikernieki rajal teise koha.
„Ootasime ausalt öeldes rohkem. TOP 16-s läksin vastamisi ühe Euroopa sarja sõitjaga. Tegin ühe sõiduvea ja sellest kohtunike jaoks piisas. Enda eessõidus ma vigu ei teinud, kuid taga sõites tuli üks sisse. Vastane oli paras pähkel ja minu enda jaoks on see muidugi tagasilöök,“ rääkis Raudva.
Pead norgu lasta siiski põhjust pole, sest hooaja lõpuni jääb veel üks etapp. Kui vaadata üldtabelit, on võitja selge – Mihkel Norman Tultsile keegi vastu ei ole saanud. Tema on esikoha kindlustanud. Samas on veel lahtised kõik kohad alatest teisest kuni kuuendani. Selles heitluses on ka Raudva. Praegu paikneb ta neljandal tabelireal 331 punktiga, kuid vahed on väikesed. Tema ees oleval sõitjal on kirjas 339,25 punkti ning hea tulemuse korral võib temast viimase etapiga mööda minna. Just seda Raudva sihibki.
Viimane etapp peetakse oktoobri esimesel nädalavahetusel Bikernieki „Nõiakatlas“ Riia lähistel. Uus on küll see, et võistlemiseks kasutatakse sellist rajalõiku, mida Raudva veel proovinud ei ole. „Kõigepealt pean tegema hea kvalifikatsiooni. Muidugi sõltub palju konkurentidest, aga minu eesmärk on koguda võimalikult suur punktisaak. Laitsest ootasin grammi võrra paremat tulemust, kuid autosport juba kord on selline. Luban, et annan Bikernieki rajal endast kõik,“ rääkis Raudva.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare