11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSLau külas selgusid Eesti meistrid rakendispordis

Lau külas selgusid Eesti meistrid rakendispordis

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel, 7. ja 8. septembril oli rakendispordi keskus Madise tall Lau külas Kehtna vallas. Seal peeti karikavõistluste viimane etapp ning selgitati Eesti meistrid. Ülinapi paremusega krooniti Eesti meistriks Vändra klubi esindanud Riina Rõa hobusega Pin Rock’s Poppius. Kõigest 0,2 punktiga jäi Rõale alla Liivimaa klubi esindav Ülar Raudsepp (Friidom).

Lau külas on rakendispordi Eesti meistrivõistlusi peetud varemgi. Küll aga oli uus see, et tänavusel hooajal peeti seal tervelt kaks etappi. Ja just kõige olulisemad! Hooaja avaetapp peeti Lau külas tänavu kevadel ning nüüd viidi seal läbi ka finaaletapp. Võistluste peakorraldaja oli Eve Haggi, kes ka ise osales, kuid madalamas klassis. Ta rääkis, et laupäeva hommikust (kui võistlused algasid) saati oli selge, et nädalavahetus kujuneb võrdseks. Aga et kohe nii võrdseks, et esikohta jääb teisest kohast eraldama kõigest 0,2 punkti – see oli küll üllatus.
Võistlus algas koolisõiduga ning seal võttis alavõidu Ülar Raudsepp. Samuti laupäeval toimunud koonustes ehk täpsussõidus oli parem jällegi Rõa ning nii eraldaski esimese päeva lõpuks kahte kutsarit kõigest 0,24 punkti. Oli selge, et pühapäeval läheb tihedaks rebimiseks ning võitja selgitamisel võivad määravaks osutuda väiksemadki vead.
Kutsar Riina Rõa ja gruum Age Põldaru said hobusega Pin Rock’s Poppius pühapäeval maratonis 66,42 karistuspunkti. Ülar Raudsepp juhtis hobust Friidom koos gruum Kristina Lotamõisaga keskendunult, kuid pisut aega kaotati kuuendal takistusel. Raudsepp kogus 66,85 karistuspunkti, mis tähendas kokkuvõttes ülinapilt teiseks jäämist. Tema sai tasuks hõbemedali. Pronksmedali võitis teenekas Urmas Saks (Liivimaa RK) hobusega Indekss, gruum Priit Reinaus.
“Võit tuli seekord tõesti ülinapilt. Poppi oli täna maratonis kiirem, arvasin hoopis, et kiirem on siin Friidom. Hobune näitas tegelikult kõigil kolmel alal head vormi, kuigi sellel aastal on meil palju tagasilööke olnud, sest ta on hakanud võistlustel rohkem kartma,” sõnas Riina pärast võistlust kommentaariks Eesti ratsaspordi liidule.
Kokku võistles kahe päeva jooksul 23 ekipaaži, kellest mitu tegid ka rohkem kui ühe stardi. Teiste seas võistles ka peakorraldaja ning Madise talli perenaine Eve Haggi. Tema sai oma võistlusklassis kolmanda koha. Eesti meistritiitli nimel tema ei võistelnud, sest ei olnud hooaja käigus ülejäänud etappidel piisavalt starti jõudnud.
Selliste võistluste puhul on alati oluline ka ilmastik ning selles suhtes oli ilmataat möödunud nädalavahetusel hobustele igati vastu tulnud. Üksikud sajuhood neid ei häirinud, kuid samas oli parajalt jahe. Kohati puhus ka valjem tuul, mis tegelikult häiris rohkem rajameistreid, kes pidid koonuseid uuesti püsti tõstma.

Tähelepanuväärne oli see, et tegelikult oli tegemist rahvusvahelise võistlusega. Madise tallis olid kohal ka sõbrad Lätist, kes olid välja pannud neli ekipaaži. Lau külas peetud võistlusega pandi ühtlasi punkt tervele rakendispordi hooajale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare