-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSMärjamaa lasteaia renoveerimine venib, rühmad on paigutatud alevis mitmesse kohta

Märjamaa lasteaia renoveerimine venib, rühmad on paigutatud alevis mitmesse kohta

Siim Jõgis

Lootused, et Märjamaa lasteaia Pillerpall renoveerimistööd saavad õppeaasta alguseks valmis, läksid vett vedama. Plaani kohaselt oleks ehitustööd pidanud jõudma septembri alguseks nii kaugele, et teise etapi ruumid oleksid valmis. Sedasi siiski ei läinud ning seega tuli vallavalitsusel astuda samme, et leida Pillerpalli rühmadele ajutiselt uued asupaigad.

Praeguse seisuga on tööde lõplik tähtaeg 31. oktoobril. Märjamaa abivallavanem Ott Valdma rääkis, et vallavalitsus loodab siiski esimese ja teise etapi ruumid kätte saada juba enne ehituse lõpptähtaega. Selle sekka kuuluvad kolme rühma ruumid ja kõik keldrikorruse ruumid.
Hetkel on viis Pillerpalli rühma paigutatud Kasti-Orgita lasteaeda, Märjamaa rahvamajja ning noortekeskusesse. Ühtegi rühma praegu lasteaia ruumides ei ole. “Kõige pisemaid kohaootajaid hoiab Mürakaru lastehoid ning kindlasti aitavad laste hoidmisele kaasa kõik pered,” sõnas Valdma.
Kui renoveerimistööd tõepoolest hiljemalt oktoobri lõpuks valmis saavad, peaks selline seis kestma veel ligikaudu poolteist kuud. Valdma ütles, et niipea, kui töödega ühele poole saadakse, loodetakse rühmad oma värskelt renoveeritud ruumidesse paigutada. “Kui kohapeal on võimalus valmistada toitu, õueala liikumiseks ja rühmad laste vastuvõtmiseks valmis, saavad rühmad järk-järgult oma ruumid tagasi,” ütles Valdma.
Põhjuseid, miks senised renoveerimistööd on jäänud venima, on Valdma sõnul mitmeid. “Ei olnud teada ega ka projektis arvestatud, et kõik lasteaia aluspõrandad on betoonist, mille väljalõhkumine võttis rohkem aega. Lisaks on rühmade juurde rajatud uued betoonkiviteed, mis ei olnud hanke mahus. Nimetada võib veel tööjõupuudust,” rääkis abivallavanem.
Samale probleemile ehk tööjõupuudusele vihjas ka Ants Tammar, kes osales enne õppeaasta algust peetud Märjamaa haridusasutuste ringkäigul. “Kui mina 30. augustil objektil käisin, liikus lasteaias rohkem kui viis töömeest, aga neid, kes tööd tegid, nägin märksa vähem. Pärast kella 16 juhiti minu tähelepanu sellele, et ehitusobjektil on juba vaikus,” kirjutas ta septembri alguses.
Tammar oli veelgi kriitiline: “Orgita lasteaia saalis oli 30. augustil juba üks rühm (18 last) Pillerpalli lasteaiast ja mulle öeldi, et väiksesse saali tahetakse panna veel üks rühm – kokku 32 last. Juba olid madratsid põrandal ümber saali ja kui lisandub veel 14 last, siis on saal ainult magala-koloonia – keskel lapike ruumi mängimiseks, õppimiseks ja söömiseks. Kuidas seda ruumi korras hoida, puhastada, hügieeni nõudeid täita jne, seda ei osanud keegi öelda. Kasvatajad olid ahastuses.”
Pillerpalli lasteaia direktor Ene Mätas avaldas lootust, et juba septembri lõpus saaks hakata inventari tagasi lasteaeda kolima. “Loodame, et ehitaja pingutab ja septembri lõpus saame juba sisse kolima hakata. Ehitaja on sedasi lubanud. Praegune olukord ei ole ei liha ega kala, aga loodame, et see laheneb võimalikult kiiresti,” ütles Mätas.

Lasteaia Pillerpall renoveerimistööd lähevad kokku maksma ligikaudu 1,2 miljonit eurot, millest SA Keskkonnainvesteeringute Keskus toetus on ligikaudu 274 000 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare