-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla uues tervisekeskuses alustatakse vastuvõtte 1. oktoobrist

Rapla uues tervisekeskuses alustatakse vastuvõtte 1. oktoobrist

Mari Tammar

Rapla Perearstikeskuse kollektiiv kolib senisest asukohast Lasteaia 12 uude esmatasandi tervisekeskusesse aadressil Alu tee 1. Kolimiseks on planeeritud reede, 27. september ja esmaspäevaks, 30. septembriks soovitakse töökohad sisustada.

Neil kahel päeval plaanilisi vastuvõtte ei ole ja teenindatakse ainult ägedate haigustega patsiente. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaksid keskuse juhataja Kadri Luga sõnul vastuvõtud uues tervisekeskuses algama 1. oktoobrist. Uues tervisekeskuses alustab tööd ka uus perearst Andres Lasn.
„Kolimisega alustame reede hommikul ning appi oleme tellinud kolimismeeskonna. Praegu oleme planeerinud selliselt, et kolime kabinettide sisustuse ning vajaliku inventari reedese päeva jooksul uutesse ruumidesse. Viimaseks jäävad kartoteek ja arhiiv. Kui neid samal päeval ei jõua, siis meie tööd see ei sega. Uutes ruumides hakkame samal päeval tööks vajalikke asju lahti pakkima ning esmaspäevaks, 30. septembriks on töökohad sisustatud,” räägib kolimisplaanidest Rapla Perearstikeskuse juhataja Kadri Luga.
„Praegustest ruumidest võtame kaasa kõik kasutuskõlbliku, sealhulgas kogu meditsiinilise aparatuuri. Kuna uutes ruumides on kabinette rohkem, on mõnes kabinetis ka täiesti uus sisustus,” selgitab keskuse juhataja.
Uues majas on uuendusena olemas teisele korrusele viiv tõstuk. Teisel korrusel asuvad ka registratuur, imetamisruum ja patsientidele mõeldud ühine ooteala, kust perearstid ja pereõed patsiente kabinetti kutsuvad. „Nii nagu varem protseduuride tuppa pöördumisel, tuleb edaspidi ka registratuuri pöördumisel järjekorranumber võtta. Järjekorra automaadid asuvad teisel korrusel ootealal ning esimesel korrusel protseduuride ruumi ukse taga,” räägib Luga uuendustest, mida värske keskus kaasa toob.
Perearstikeskuse kontaktnumbriteks jäävad 485 5344 ja 485 7706. Muutub aga see, et kaovad ära perearstide telefonitunnid.
„Telefonidele hakkavad vastama peamiselt pereõed ning seoses sellega lõpetame perearstide telefonitunnid. Perearstid helistavad ise tööpäeva jooksul tagasi nendele patsientidele, kelle tervislik seisund nõuab arsti tähelepanu ja nõuandeid,” räägib Luga.
Uues majas alustab tööd ka uus perearst. „Meile on tööle tulnud noor värskelt lõpetanud perearst dr Andres Lasn, keda osa patsiente teab eelmisest suvest dr Herodese asendajana. Esialgu tal meie perearstikeskuses oma nimistut ei ole ning ta võtab vastu kõikide nimistute patsiente,” ütleb Luga.
„Kolimisega seoses palume meie nimistute patsientidelt mõistmist ja kannatlikkust, võib esineda katkestusi telefonide töös või e-kirjadele vastamises. Püüame patsientidele mõeldes teha kolimise võimalikult kiiresti ja sujuvalt,” räägib Luga.
Uuel aadressil jäävad esialgu kehtima samad lahtioleku ajad E-N 8-18 ja R 8-16.
Loe ka lk 8

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare