0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRaplamaa sai tõuke spordiakadeemia taristu väljakujundamiseks

Raplamaa sai tõuke spordiakadeemia taristu väljakujundamiseks

Siim Jõgis

Juuni keskel esitas Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) MATA meetmesse neli põhiprojekti, millele loodeti saada rahastust. Nüüd saabus positiivne tagasiside ning rahalise toetuse said kõik neli põhiprojekti – Kehtna staadioni renoveerimine, Kohila staadioni tartaankatte vahetus, Märjamaa ujula katuse rekonstrueerimine ja Rapla kunstmurukattega jalgpallistaadioni rajamine (I etapp).

Lahtikirjutatult tähendab MATA maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeedet. Tegemist on rahandusministeeriumi loodud meetmega, mille kaudu said kõik maakonnad taotleda toetust soovitud projektide täideviimiseks. Rapla maakonnale on sellest meetmest ette nähtud 325 224 eurot, mis jaguneb nimetatud nelja projekti vahel. Kehtna, Kohila ja Märjamaa saavad igaüks 80 000 eurot ning Rapla 85 224 eurot.
ROL-i arendusjuht Tavo Kikas rääkis, et nüüd on igal vallal aega kuus kuud, et esitada Riigi Tugiteenuste Keskusele (RTK) põhjalik projekt koos kõikide vajalike materjalidega. Pärast seda saavad projektid juba toetusega arvestada. Nende projektide kaugem eesmärk on luua maakonnas kõrgtasemel spordiharidust pakkuv süsteem ja head tingimused spordiga tegelemiseks kõigis piirkondades.
“Iga korrastatud objekt, mis parandab sportimisvõimalusi, loob tugevama põhja sellele, et spordiakadeemia kontseptsioon saaks tegelikkuses toimima hakata ning et oleks võimalik saavutada kvalitatiivne hüpe sportliku ettevalmistuse tasemes – seda nii läbi sportimistingimuste parandamise kui ka näiteks läbi võimaluse kaasata paremaid treenereid,” seisis kaaskirjas, mille Raplamaa Omavalitsuste Liit saatis RTK-le. Raplamaalt oli esitatud ka kaks reservprojekti, mis olid Rapla terviselinnaku parkla rekonstrueerimine ja keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine, kuid need jäid sel korral rahastuseta.

MATA meetmest rahastuse saanud projektid:

Rapla maakonna spordiakadeemia toimimiseks vajaliku taristu väljakujundamine
– Kehtna staadioni renoveerimine. Toetuse taotleja Kehtna vallavalitsus. Toetus 80 000 eurot. Toetuse määr on 61,54% (projekti eeldatav kogumaksumus 130 000 eurot);
– Kohila staadioni tartaankatte vahetus. Toetuse taotleja Kohila vallavalitsus. Toetus 80 000 eurot. Toetuse määr on 37,04% (projekti eeldatav kogumaksumus 216 000 eurot);
– Märjamaa ujula katuse rekonstrueerimine. Toetuse taotleja Märjamaa vallavalitsus. Toetus 80 000 eurot. Toetuse määr on 61,87% (projekti eeldatav kogumaksumus 129 301 eurot);
– Rapla kunstmurukattega jalgpallistaadioni rajamine (I etapp). Toetuse taotleja Rapla vallavalitsus. Toetus 85 224 eurot. Toetuse määr on 13,27% (projekti eeldatav kogumaksumus 642 060 eurot).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare