14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplas ootab sobivat lasteaiakohta 61 last

Raplas ootab sobivat lasteaiakohta 61 last

Siim Jõgis

Pärast Pääsupesa erilasteaia sulgemist on Raplas jäänud tegutsema kolm lasteaeda. Nende peale kokku on praeguse seisuga 61 last, kes ootavad järjekorras sobivat kohta.
Nende seas on kolm last, kellel ei ole üldse kohta, kuid kes seda sooviks. Ülejäänud 58 on koha saanud kas teises lasteaias, mis ei olnud nende esimene valik, või perepäevahoius. Küll aga jäävad nad järjekorda seniks, kuni on saanud koha oma esimeseks valikuks olnud lasteaias või teada andnud sellest loobumisest.
Rapla valla haridusspetsialist Lea Leppik selgitas, et lasteaiaavaldused esitatakse juba varakult. Igal kevadel vaatavad lasteaedade direktorid koos vallavalitsuse ametnikega konkreetse aasta järjekorra läbi ja püüavad leida kõikidele lastele koha lasteaias. “Vahel ei õnnestu leida lapsele kohta soovitud lasteaias, võimalusel pakutakse siis lapsele kohta mõnes teises lasteaias. Vanem otsustab, kas pakutud koht vastu võtta või mitte,” selgitas Leppik.
Küsimusi on tekitanud ka ümberkorraldused Pääsupesa ja Kellukese lasteaia töös. Lea Leppik ütles, et ümberkorralduste käigus otsustati leida lastele kohad lastehoidudes ning tänaseks on kõigil soovijatel olemas koht ühes kolmest Rapla linna lastehoiust. Kokku on Rapla vallas 729 lasteaiakohta. Kui arvestada eraldi Rapla linna kolme lasteaeda – Kelluke, Naksitrallid ja Päkapikk, oli maikuu seisuga nendes kokku 390 kohta. Täitumusprotsent oli Kellukeses 100,9, Naksitrallides 93,2 ning Päkapikus 93,1.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare