6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArvamusEttevõtlusnädalast, kokkuvõtvalt

Ettevõtlusnädalast, kokkuvõtvalt

 

Anu Kaar, Ettevõtlusnädala projektijuht Raplamaal

Järjekordne Ettevõtlusnädal on selleks aastaks läbi saanud, et järgmisel aastal juba 15. korda uuesti tulla. Paar viimast kuud vaatasin hirmuga kalendrisse, pilk eelmisele nädalale suunatud. Nüüd on see minevik. Tuleb tõdeda, et tagantjärele vaadates on nädal palju ilusam ja üldse mitte hirmuäratav. Nüüd on aeg teha kokkuvõtteid, mis läks hästi, mida saab paremini teha. Siduda otsi kokku ja sõlmida kokkuleppeid tulevikuks – ikka selleks, et järgmine oleks veel parem, veel huvitavam, veel… Pean väga oluliseks tulevikku vaatamist ja minevikust õppimist.
Ühtegi väga kolisevat ämbrit ma eelmisest nädalast ei leia, mõni ehk veidi loksus ja sai väikese mõlgi. Need on väga vajalikud mõttekohad, millest järeldusi teha. Loodan väga, et osalejad lahkusid sündmustelt positiivse tundega ja said uusi teadmisi. Kokku osales kalendris olnud 14 sündmusel ligi 700 inimest, lisaks teadmata hulk nendel tegevustel, mis samuti eelmisel nädalal ettevõtjate toel maakonnas toimusid. Minu kui projektijuhi töö tegi määratult palju lihtsamaks tugev koostöötahe erinevate koostööpartnerite poolt, kes ise avaldasid initsiatiivi ja mõtteid, kuidas Ettevõtlusnädalasse oma panus anda.
Ettevõtlikud Naised Rap-lamaal MTÜ, Raplamaa Ettevõtjate Ühingu, Märjamaa Ettevõtjate Piirkondliku Ühenduse, Eesti Töötukassa Raplamaa osakonna ja Swed- banki tegevuse tulemusena jõudis maakonda päris mitu oma ala professionaali ja edumeelset inimest. Üle poole Ettevõtlusnädalal osalenutest on Kehtna kutsehariduskeskuse, Rapla Vesiroosi kooli, Kohila gümnaasiumi, Rapla gümnaasiumi ja Märjamaa gümnaasiumi õpilased.
Esimest korda mingit sündmust korraldada on alati täis väljakutseid. Eriti kui suuremal osal projektiga seotud inimestest on kogemus eelmistest aastatest ja minu kokkupuude Ettevõtlusnädala ajalooga põhineb aruannetel ja kuivadel dokumentidel, mis ei anna edasi emotsiooni – seda päriselt jahitavat tulemit, mida ei kammitse ühegi teksti ega dokumendiga.

Seda enam on mul siiralt hea meel, et kohtusin ettevalmistusperioodi jooksul nii paljude toredate, heatahtlike ja toetavate inimestega. Aitäh teile kõigile veel kord, et taas sai üks asjalik ja huvitav nädal teoks!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare