6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJärvakandis selgitati Raplamaa meistrid discgolfis

Järvakandis selgitati Raplamaa meistrid discgolfis

Siim Jõgis

Pühapäeval, 29. septembril selgitati Järvakandi discgolfi radadel Rapla maakonna meistrid. Selle spordiala populaarsusest kõneles väga kõlavalt see, et võistlejatele mõeldud 72 kohta registreeriti septembri alguses täis kõigest paari päevaga.

Pärast seda lisati end juba järjekorda, kui keegi peaks loobuma. Maakonna meistrid selgusid kokku kuues kategoorias. Meeste arvestuses võttis esikoha Karl-Martin Marrandi ning naistest Kate-Eddy Tihamets. Mõlemas arvestuses kestis põnev heitlus viimase korvini välja.
Järvakandi discgolfi radadel on kokku 18 korvi. Maakonna meistrivõistlustel pidi iga võistleja kõik korvid läbi mängima kaks korda. Esimene ring tehti läbi ennelõunal ning teine pärast lõunat. Võib öelda, et pühapäeval oli Järvakandis kohal Raplamaa discgolfi mängijate koorekiht. Puudus vaid Sander Evisalu, kes oleks meeste arvestuses kindlasti oma märgi maha jätnud. Evisalu puhul on tegemist tänavuse Eesti harrastajate meistriga.
Raplamaa meistriks tulnud Märjamaa noormehe Karl-Martin Marrandi edu teiseks tulnud Madis Aali ees oli kõigest kaks viset. Sealjuures said mõlemad võistlejad hakkama erakordse saavutusega, visates võistluse käigus ühe Eagle’i. See tähendab, et nad suutsid läbida par 4 raja kõigest kahe viskega. Need olid Marrandi jaoks kolmandad Raplamaa meistrivõistlused. “Esimesel korral 2017. aastal jäin neljandaks. Eelmisel aastal, oma kodurajal Järtas teiseks ja siis naljatledes ütlesin endale, et järgmise aasta loogiline jätk oleks esikoht. Nii kui selle aasta meistrivõistlused välja kuulutati, panin omale eesmärgiks võidu, mille realiseerimine mul seekord ka õnnestus,” rääkis Marrandi.

Eagle

Järvakandi rada oli Marrandile iseenesest tuttav. Esimest korda mängis ta seal juba kaks aastat tagasi, kuid siis kujunes see talle veel liiga raskeks. “Kui ma jõudsin kolmandale, kaameli küürude rajale, pakkisin kettad kotti ja lahkusin Järvakandist, sest minu taseme jaoks oli see liiga keeruline,” sõnas Marrandi. Nüüdseks on rada aga ilusti niidetud ja mõned par 3-d on muudetud par 4-ks. Seega on radasid muudetud lihtsamaks.
Marrandi ütles, et Järvakandis on üks Raplamaa väljakutsuvamaid ja põnevamaid radu. “Kui teha mõnel rajal paar muudatust, näen ma potentsiaali seal korraldada tulevikus Eesti meistrivõistlusi või mõni maailma tasemel etapp,” ütles ta. Eriti rahul oli Marrandi muidugi kolmandal rajal visatud Eagle’iga. Tegemist oli sama rajaga, mis vaid mõni aasta tagasi sundis teda kettaid kotti panema ja Järvakandis harjutamisest loobuma. Nüüd saavutas ta seal tulemuse, mida ükski teine võistleja korrata ei suutnud.
“See oli mu elu esimene Eagle! Olen väga rahul selle viskega kolmandal rajal, mida ma kaks aastat tagasi pidasin täiesti võimatuks rajaks. Tänavu suutsin seal kindlasti ennast ületada. Ja tegu ei olnud juhusega, ma läksin teadlikult seal rajal Eagle’it püüdma,” rääkis Marrandi.
Pärast lõunat teisele ringile minnes oli ta liidritest maas kolme viskega. Enda sõnul teadvustas ta, et nüüd tuleb võtta riske ning rünnata korve, mida muidu ei ründaks. “Alustasin teiselt, minu arust kõige raskemalt rajalt, võttes sealt par’i ja kohe järgmisel rajal sain Eagle’i. Pärast seda tundsin end kui kala vees ja keskendusin sajaprotsendiliselt enda mängule ega vaadanud vastaste skoore üldse. Alles viimasel rajal vaatasin seisu, olin kahe viskega ees. Et võita, vajasin par’i ja selle saavutamine esimesel rajal oli mulle üsna jõukohane ja seega pinget väga ei tekkinudki,” rääkis Marrandi. Meeste arvestuses sai teise koha Madis Aal ning kolmas oli Rauno Tähve.

Napp esikoht

Naiste arvestuses krooniti tänavuseks Raplamaa meistriks Kohila tütarlaps Kate-Eddy Tihamets. Ka tema edu teisel kohal lõpetanud võistleja ees oli väga napp – kõigest üks vise. Tihamets läbis 38 korvi 155 viskega, teiseks tulnud Helian Maivelil õnnestus see saavutada 156 viskega.
Tihamets rääkis, et kuigi ta mõtles enne võistlust maakonna meistritiitli peale, ei julgenud ta sellesse veel päriselt uskuda. “Teadsin, et konkurents on tugev ning eriti neli esimest on taseme poolest võrdsed. Seda magusam oli muidugi võita,” rääkis Tihamets.
Järvakandi discgolfi radadel oli ta alles teist korda. Esimest korda proovis ta seda nädal aega varem. Väga rasked sealsed rajad tema sõnul ei ole. Kaasa aitas muidugi ka suhteliselt normaalne ilm. Taevas oli pilves, kuid valitses tuulevaikus. Tihamets rääkis, et ta jälgis ilmateadet juba nädal aega varem ning oli valmis ka selleks, kui oleks terve päeva sadanud. Väikese sahmaka said võistlejad pärast lõunat küll kaela, kuid suurt vihmasadu ei tulnud. Küll aga on Järvakandi radade läbimine üsna aeganõudev. Kõigi kaheksateistkümne korvi läbimiseks kulus umbes kolm tundi ning need tuli läbi teha kaks korda, seega kokku kuus tundi.
Teine ring oli Tihametsa sõnul juba üsna pingeline, sest neli tüdrukut olid koos ühes grupis ja kõik jahtisid esikohta. Lõpuks õnnestus tal konkurente väga napilt edestada. Tihamets ütles, et enamasti käib ta harjutamas Kohila ning Pirgu radadel, kuid aeg-ajalt võtab ette ka sõite kaugematele radadele. Naiste arvestuses sai kolmanda koha Laura Krais.
Raplamaa meistrivõistluste peakorraldaja Artur Ojasalu ütles, et võistlused kulgesid sujuvalt. Järvakandi valiti seetõttu, et tegemist on ühe parema rajaga Raplamaal ning see on kenasti hooldatud. “Tegemist on pika ning pigem raske rajaga ning sobis maakonna meistrivõistluste läbiviimiseks seetõttu hästi,” ütles ta.

Visete arv
Mehed (43)
1. Karl-Martin Marrandi 121
2. Madis Aal 123
3. Rauno Tähve 124
Naised (8)
1. Kate-Eddy Tihamets 155
2. Helian Maivel 156
3. Laura Krais 160
Meesseeniorid (7)
1. Peep Lepikult 137
2. Alar Lepikult 137
3. Gerrit Kanarbik 146
Naisseeniorid (3)
1. Eve Maido 185
2. Maret Erm 195
3. Evelin Räis 202
Vanemseeniorid (7)
1. Kary Pill 145
2. Tõnu Kleesmann 151
3. Neeme Milva 161
Juuniorid (3)
1. Heigo Tamberg 122
2. Karl Kevin Kook 149
3. Roland Stepanjuga 191
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare