3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSKehtna põhikooli madalseiklusrada valmis vabatahtlike abiga

Kehtna põhikooli madalseiklusrada valmis vabatahtlike abiga

Kadri Paju

Kehtna põhikooli madalseiklusrada avati ametlikult 8. oktoobril. Mõte selline rada rajada tekkis MTÜ-l Kehtna Kultuuriselts aga juba mõni aasta tagasi, kui saadi vallalt nõusolek Männituka kinnistu arendamiseks. Seltsi liige Kersti Mäevälja rääkis, et algul oli plaanis rajada ka terviserajad ja õuesõppeklass. Tänaseks päevaks on terviserajad kaetud multšiga ja valmis on madalseiklusrada, õuesõppe erinevad variandid on veel läbirääkimiste faasis.


Madalseiklusraja projekt kirjutati tegelikult valmis juba siis, kui EV100 raames jagati raha külade arendamiseks. Siis toetust ei saadud. Ehk oli see heagi, sest tookord sai küsida vaid 5000 eurot. Nüüd sai kasutada juba poole suuremat summat. Raha saadi seekord Riigikogu erakondadele jagatavast nn katuserahast. Raplamaa sotsiaaldemokraadid otsustasid, et üks objektidest, mis võiks rahastust leida, on just äsja valmis saanud madalseiklusrada. Lisaks toetas projekti elluviimist raja aluse hakkepuidu ostuga MTÜ Kehtna Kultuuriselts. Töid tegema valiti 3 Park OÜ.
Seikluspargi ehitus algas selle aasta augustis. Kuna ehitus algas planeeritust varem, valmis seiklusrada sõna otseses mõttes võsasse. Pärast raja valmimist järgnes päris mitu õhtut võsalõikust ja kändude väljajuurimist, seejärel lükati veerema hulk kärusid ja ühe lapsevanema ATV, millega veeti multš rajale. Veidi pidi kasutama ka traktori abi. Ka seda tööd jagus mitmeks õhtuks. Erinevatel õhtutel ja päevadel käisid abiks mitmed lapsevanemad ja õpilased. Päris mitmel korral olid abiks lapsevanemad Aivar Puur, Meelis Uutmann, Jaan Sildoja, Larissa ja Arvo Pajo. Ka õpetajad Ragne Falilejev, Kadri Tammar, Lea Karjane ja Edda Rei ei pidanud paljuks abiks käia. Lapsevanem Seily Sõgel-Raid kujundas infotahvli.
Rada kasutatakse kehalise kasvatuse tundides, lapsed käivad seal vahetundides ronimas ja ka pikapäevarühmal on võimalik rada kasutada.
Madalseiklusrada on kõigile avatud ja jääb üle vaid loota, et seda kasutatakse heaperemehelikult, ütles Kersti Mäevälja. Ta loodab siiralt, et kõik raja kasutajad hindavad vabatahtlikult tehtud tööd ja hoiavad rada, et seda jätkuks pikkadeks aastateks.
Kersti Mäevälja sõnul on Kehtna põhikooli direktori Liivi Siimu üheks unistuseks, et Kehtna põhikoolist kujuneks piirkonna haridus- ja spordikeskus. Hiljuti koolimaja endistes sööklaruumides avatud maadlusklubi Hammerlock uued ruumid, vastvalminud madalseiklusrada, multšiga kaetud terviserajad ja oma järge ootav staadion on selle unistuse täitumise juba natukene lähemale toonud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare