1.7 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSKeskkonnaminister Rene Kokk külastas Kehtna kutsehariduskeskust

Keskkonnaminister Rene Kokk külastas Kehtna kutsehariduskeskust

Katri Reinsalu

Esmaspäeval külastas Kehtna kutsehariduskeskust ettevõtluspäeva puhul kooli vilistlane, ettevõtja ja tänane keskkonnaminister Rene Kokk.

Päeva esimeses pooles kohtus ta õpilastega ning vastas oma haridus- ja tööelu puudutavatele küsimustele. Päeva teine pool möödus direktori ning töötajatega, kus minister tutvus erinevate valdkondade uuemate arengutega.
Päeva alustati Kaidi Kauffeldti juhtimisel vestlusringiga. Lisaks Kokale oli laval ka kooli tänane õpilane Johannes Haasma. Mõlemad mehed rääkisid juba käidud haridusteest ning jagasid kooliaja emotsioone. Puutumata ei jäänud ka ministriameti võlud ja valud. Kokk jutustas, et tema peamiseks motivaatoriks poliitikasse astumisel oli soov midagi reaalselt ära teha. Ta julgustas ka saalisviibinud noori väikeses ringis kirumise asemel oma häid mõtteid ja ideid pigem väljapoole jagama. See on ainuke viis, kuidas muutused sünnivad.
Samuti innustas ta õpilasi oma eesmärkide poole püüdlema. Mõistagi ei kulge elu alati nii, nagu loodetakse. On paremaid ja kehvemaid aegu, kuid madalhetkel tekkinud mõte käega lüüa ja näiteks haridustee pooleli jätta pole mõistlik. Omast kogemusest andis ta õpilastele soovituse, et teinekord on kasulik ka lihtsalt aeg maha võtta ja olukorda analüüsida. Seejärel saab juba rahulikku meelt ja sihti silme ees hoides edasi liikuda.
Pärast vestlusringi ütles Kokk, et vastas kutsele vana kooli külastada rõõmuga jaatavalt. Samuti oli see ju võimalus oma vanu õpetajaid kohata.
Päeva esimeses pooles kuigi palju keskkonnateemasid ei puudutatud. Samas on muidugi selge, et keskkonnatemaatika puudutab igat eluvaldkonda. Kokk tõdes, et tänast maailma vaadates ei saa keskkonnaküsimustest üle ega ümber ei haridus-, riigikaitse ega majandusvaldkonnas. Täpselt samuti puudutab see ettevõtlust. Olgu see siis näiteks keskkonnalubade või keskkonnahoiu kaudu.
Pärast umbes pooletunnist vestlust jagunesid õpilased erinevate töötubade vahel laiali. Eriliseks lemmikuks kujunes noorte seas ettevõtja Reemo Keskküla, kes oma ettevõtjaks kujunemise lugu õpilastega jagas.
Ministri päev jätkus aga kooli töötajate seltskonnas. Kohtumisel osalesid lisaks direktor Eero Kalbergile nelja õppevaldkonna ning erinevate osakondade juhid. Arutati üldisemaid teemasid ja tutvustati kooli. Valdkonnajuhtidel avanes võimalus rääkida oma erialast ning tutvustada arenguid.
Rene Kokka huvitasid eriti teemad, mis on olnud arutluse all ka valitsuses. Täpsustavaid küsimusi tekkis tal näiteks maakorraldajate kohta, mis on valdkond, kus järelkasv on väike ning tööle võetakse 60-aastaseid mehi.

Üldiselt läks ettevõtluspäev kooli sõnul igati korda. Õpilased võtsid töötubadest usinasti osa ning kohtumine Rene Kokaga jättis asjaosalistele positiivse emotsiooni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare