14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKolm maakonda teevad ühispöördumise RB kohalike peatuste loomiseks

Kolm maakonda teevad ühispöördumise RB kohalike peatuste loomiseks

Katri Reinsalu

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu istungil võeti arutusele ettepanek teha koos Harju- ja Pärnumaaga vabariigi valitsusele ühispöördumine seoses kohalike peatuste ja rongiliiklusega.
Seda Rail Balticut puudutavat istungi päevakorda lisandunud punkti tutvustas ROL-i arendusjuht Tavo Kikas. Ta selgitas, et ettepanek ühispöördumise tegemiseks on ajendatud 29. novembril Pärnus toimuvast Rail Balticut puudutavast konverentsist. Palju räägitakse, et Rail Balticu puhul on tegemist kiire rahvusvahelise trassiga. Jaamahooneid ja muud taristut planeeritakse Tallinnasse ja Pärnusse. Kikas selgitas, et pidevalt räägitakse, kuidas kohalike ja regionaalsete peatuste planeerimistegevuse läbiviimiseks raha pole. Seda lükatakse pidevalt tulevikku.
Nende kolme maakonna, mida Rail Baltic läbima hakkab, ühispöördumise peamine mõte on, et planeerimine peab toimuma koos. Kikase sõnul pole rahvusvahelisest trassist tolku, kui me sinna ei pääse ega seda kasutada ei saa. Ta lisas, et niivõrd suure investeeringu puhul nagu Rail Baltic on vastutustundetu jätta see maksimaalselt ära kasutamata.
Ühispöördumise sisu on seega ettepanek luua kohalikud peatused samal ajal Tallinna ja Pärnu omadega. Teiseks tehakse ettepanek luua valmisolek selleks, et koos rahvusvahelise liiklusega avatakse ka riigisisene rongiliiklus samal trassil.
ROL-i täiskogu liikmetelt sai ettepanek ainult positiivset tagasisidet ning juhatuse esimehele Heiki Hepnerile anti õigus ühispöördumisele pärast täpsustuste tegemist allkiri anda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare