6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaadlusklubi Hammerlock avas värske maadlusmaja

Maadlusklubi Hammerlock avas värske maadlusmaja

Siim Jõgis

Levinud ütluse kohaselt võivad kaks asja erineda teineteisest nagu öö ja päev. Seda analoogiat kasutades võib öelda, et MK Hammerlocki endine ning uus maadlusmaja erinevad teineteisest kui südaöö ja keskpäev.

Ehitustööd uue maadlusmaja juures said alguse tänavu juunis ning piduliku avamiseni jõuti teisipäeval, 1. oktoobril. Raplamaa Sõnumitel avanes võimalus teha majaga tutvust esmaspäeval, 30. septembril. Võib öelda, et tegemist oli ajaloolise päevaga, sest siis toimusid Hammerlocki treeningud viimast korda vanas majas. Pidulik avamine oli järgmisel päeval ning esimesed trennid uues saalis leiavad aset kolmapäeval, 2. oktoobril.
Tegemist on Kehtna põhikooli endise köögiga, mis on ümber kujundatud maadlussaaliks. Ehitus läks maksma ligikaudu 300 000 eurot ning rahastus tuli kolmest allikast, kes kõik panid sisse võrdse summa. Ehitustöid rahastasid Kehtna vallavalitsus, Leaderi programm ning omaosalus tuli MK Hammerlockilt. Värskelt valminud ruume tutvustasid Eesti maadlusliidu asepresident Tanel Samuel ning Hammerlocki treenerid Leon Reitsak ja Artur Rassmann.
Reitsak rääkis, et mõtted uue saali rajamiseks hakkasid liikuma seitse-kaheksa aastat tagasi. “Tundsime, et väärime paremaid tingimusi,” sõnas ta. Nüüd on need olemas. Lisaks maadlussaalile rajati Kehtna põhikooli vana köögi ruumidesse ka jõusaal, riietusruumid ning saun. Sealjuures katab maadlussaali spetsiaalselt Ameerika Ühendriikidest tellitud matt, mis kannab Hammerlocki logo. Tanel Samuel tõdes, et tegemist on küll pisut väiksema matiga, kui kasutatakse võistlustel. Selle mõõtmed on 10 korda 8,4 meetrit.
Samuti telliti Ühendriikidest täismõõtmetes matt, mida hakatakse kasutama võistluste käigus. Näiteks Kehtna Liual. Samuel selgitas, et äsjavalminud ruumid on mõeldud ennekõike treenimiseks, kuigi seal saab läbi viia ka lastevõistlusi. On olemas ka kokkulepe, et seda saab kasutada Kehtna põhikool kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks. Eriti mugav on muidugi see, et Hammerlocki treener Artur Rassmann on ise ka koolis kehalise kasvatuse õpetaja.
Kogu uus varustus ei ole siiski veel kohale jõudnud. Näiteks oodatakse jõusaalile uut sisustust. Küll aga on olemas uued heitenukud, millega noored sportlased saavad heiteid harjutada.
Eesti maadlusele on 2019. aasta teine pool kujunenud vähemalt siiamaani edukaks. Augusti esimeses pooles toimusid Tondiraba jäähallis juunioride maailmameistrivõistlused, mida korraldas Tanel Samuel. Lisaks kindlustasid pääsu Tokyo olümpiamängudele Eesti maadlejad Heiki Nabi ja Epp Mäe. Uue maadlusmaja avamine Kehtnas oli justkui kirss tordil. MK Hammerlocki treeningud toimuvad lisaks Kehtnale ka Raplas Kesklinna koolis. Kokku treenib Hammerlocki gruppides umbes kuuskümmend last.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare