-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSRapla ja Kehtna tunnustasid oma parimaid õpetajaid

Rapla ja Kehtna tunnustasid oma parimaid õpetajaid

Helerin Väronen

Rapla vallavalitsus tunnustas neljapäeval, 3. oktoobril Rapla kultuurikeskuses oma tublimaid õpetajaid. Nii nagu vallavanem Meelis Mägi sõnas, on häid õpetajaid au sees hoitud alati ja esimesi teateid nende tunnustamisest on 19. sajandist. Õpetajate päeva on 5. oktoobril UNESCO poolt korraldatud aga 1994. aastast alates.

Haridust on Raplamaal väärtustatud aastasadu ja ka praegu on Rapla vallas Mägi sõnul tugev ja vilgas hariduselu. Seda tõestavad kaheksa kooli, kaks riigikooli, viis lasteaeda ja huvikoolid. Hariduse keskne kuju on aga õpetaja. Mägi tõi välja mõned punktid, mis aitavad tema arvates kaasa sellele, et õpetajast saaks hea õpetaja. Näiteks on oma roll ka lapsevanematel, kes peavad olema valmis ise panustama. Nad ei saa olla vaid nõudjad, vaid ka andjad. Samuti peab kohalik omavalitsus ja riik looma võimalikult head tingimused õppimiseks.
Seekordne tunnustusüritus oli esimene kord, mil Rapla vald pärast ühinemist uue tunnustamiskorra alusel parimat õpetajat valis. Nominentideks olid Kaiu põhikooli klassijuhataja Marika Hõbemäe, Kellukese lasteaia õpetaja Maire Järvalt, Rapla Kesklinna kooli haridustehnoloog Kadri Laup, Rapla täiskasvanute gümnaasiumi õpetaja ja huvijuht Kristi Luik ja Rapla Vesiroosi kooli õppealajuhataja Marike Uusjärv. Rapla valla aasta õpetaja tiitliga pärjati Kabala lasteaia-algkooli klassijuhataja ja inglise keele õpetaja Salle Nurmeta.
Teda iseloomustatakse kui õpetajat, kes oskab keeleõppe muuta põnevaks, kasutades selleks erinevaid metoodikaid ja õppematerjale. Oma tundides kasutab Nurmeta digivahendeid ja üks suurepäraseid näiteid on üle-eelmisel aastal õpilastega läbi viidud rahvusvaheline eTwinningu projekt “Loovus ja karikatuurikunst”, mida tunnustati kvaliteedimärgisega. Nurmeta on suurepärane klassijuhataja, lugemise propageerija ja hea kolleeg, kes jagab meelsasti oma teadmisi.
Üllatusesinejaiks olid tunnustusüritusele kutsutud Hanna-Liina Võsa ja Olav Ehala, kes andsid väga ilusa ja meeliülendava kontserdi enne ühist koogisöömist.
Kehtna vallavalitsus tunnustas oma tublisid õpetajaid reedel, 4. oktoobril Eidapere kultuurimajas. Tänuüritusel oli valla õpetajatele kingituseks väga mitmekesine ja südantsoojendav kontsert Männiste pereansamblilt. Kehtna valla aasta õpetaja 2019 tiitliga pärjati kokku kaheksa õpetajat.
Maila Sepman on Valtu lasteaia Pesapuu lasteaiaõpetaja, keda jagub kõikjale. Ta on laste südametesse pugenud just oma vahvate rollidega, keda ta väga meelsasti mängib. Tal on miljon eri nägu.
Helju Reitsak on Kehtna lasteaia Siller liikumis- ja ujumisõpetaja, kelle moto on “Kui midagi teed, tee hästi!”.
Reet Merenäkk on Järvakandi kooli reisihuviline bioloogia ja geograafia õpetaja, kes töötab selle nimel, et õpilaste loodusteadlikkus kasvaks ja jõuaks paremale tasemele.
Evelin Kokk on Eidapere kooli algklassiõpetaja ja õppealajuhataja. Ta on õpilasi, lapsevanemaid ning kolleege toetav ja innustav, kaasamõtlev ning abipakkuv, hea huumorimeelega nõudlik ja kindlameelne õpetaja.
Dmitri Djuženkov on Kehtna põhikooli vene keele õpetaja, kes vaid aastaga on pannud oma õpilased vene keelt huviga õppima. Ta on väga andekas ja mitmekülgne, olgu siis vaja laulu lüüa või näitemängu mängida.
Ebe Luige on Valtu põhikooli klassiõpetaja. Ta on väga tore, sõbralik, lõbus, stiilne, kannatlik, mõistlik, nutikas ja ta hoolib oma õpilastest ning kolleegidest väga.
Triin Muulmann on Kehtna kutsehariduskeskuse IKT-valdkonna kutseõpetaja, kelle kõige südamelähedasem teema on küberkaitse ja kübervõistlused nii Eestis kui ka Euroopas.
Ea Hark on Kehtna kunstide kooli muusikaloo ja solfedžo õpetaja. Tema juhatada on ka laste laulustuudio ja Kehtna valla lastekoor. Alati positiivne ja väga hea naljasoonega õpetaja.

*
Märjamaa vallas parimat õpetajat ei valita. Kohila vallas samuti ei valita eraldi parimaid õpetajaid, kuid igal aastal antakse vabariigi sünnipäeva ajal ühele silmapaistvale õpetajale kuldaväärt koolmeistri aunimetus. Sel aastal pärjati kuldaväärt koolmeistri tiitliga Kohila lasteaia Männi õpetaja Mirjam Kilk.
Õpetajate päeval toimunud üleriiklikul aasta õpetaja auhinnagalal “Eestimaa õpib ja tänab” esindasid Raplamaad kaks tublit Kohila naist. Aasta klassijuhataja tiitli nominent oli Kohila gümnaasiumi õpetaja Merike Tiidrus ja aasta hariduse sõbra nominent oli Hageri muuseumi juhataja Virve Õunapuu.

ROL korraldab maakondliku tänuürituse sel kolmapäeval, 9. oktoobril. Sinna on kutsutud kõik kevadel riiklikuks tunnustamiseks esitatud nominendid, keda oli sel aastal meie maakonnas 46.
Neist 10, kes esitati maakonna hariduskomisjoni poolt riiklikule hariduspreemiate komisjonile, tuuakse eraldi esile.
Lisaks on kutsutud maakonna kõigi lasteaedade ja koolide direktorid ning haridusasutuste esitatud õpetajad, kelle tööd on asutus eelmisel aastal pidanud märkimisväärseks. Kokku on tänuüritusele kutsutud 143 inimest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare