0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRaplamaa maadlejad tõid koju mitu medalit

Raplamaa maadlejad tõid koju mitu medalit

Mariliis Vest

Laupäeval, 5. oktoobril kogunesid maadlejad Lihulasse, et võistelda Gustav Vahari mälestuseks korraldatud maadlusvõistlusel. Nii Kehtna Hammerlocki kui ka Märjamaa Juhani sportlased tulid koju tagasi medalitega.
Järjekorras üheksandal kreeka-rooma maadlusvõistlusel osales kokku umbes 120 maadlejat. Võistlust korraldab raskejõustikuklubi Leola. Hammerlockist oli võistlema sõitnud kolm noormeest, kes kõik tõid klubile ka poodiumikoha. Kõrgeima ehk kuldmedali saavutas 55 kg kaaluklassis võistlev Nikita Mežov, kes võttis esimest korda mõõtu kõrgemas kehakaalus kui tavaliselt (varem kaal 52 kg). Noormehe treener Artur Rassmann ütles, et Mežov näitas väga tarka ja ilusat maadlust ning võitis kõik kolm vastast. Finaalis läks ta vastamisi lätlasega, kelle seljatas vaid kolmekümne sekundiga.
43 kg kaaluklassis tõi klubile hõbemedali Martin Feklistov. „Martin alustas veidi tagasihoidlikult esimeses matšis ning seetõttu kaotas suhteliselt võrdsete matšipunktidega,“ rääkis treener ning lisas, et noormees saavutas kaks võitu, tänu millele ka tugev teine koht.
Kolmandale kohale oma vanuseklassis (85 kg) tuli Karlis Bollverk. Treeneri hinnangul maadles Bollverk hästi ning esimesed kaks matši ta võitis. Kolmandas matšis juhtis noormees 10:6, kuid kahjuks lõpusekunditel andis noormehe vastane endast kõik ning sooritas ootamatult võtte, millega Bollverki selili pani. Kuna ta sai selles matšis õlavigastuse, ta treeneri soovitusel edasi ei maadelnud.
Rassmann ütles, et tegemist oli nende klubile hooaja avavõistlusega ning eesmärk oli seatud tulla koju medalitega – see sai ka täidetud. „Oleme maadlejatega rahul. Alati võiks paremini, kuid aega veel on. Võistlushooaeg alles algas, eks poiste võistlusnärv vajas nii-öelda sisseelamist ning selle nad nüüd said,“ ütles ta. Edasistes trennides töötatakse läbi võistlusel tehtud vead ning tehakse tööd selle nimel, et Kehtna Hammerlockist tuleksid absoluutsed tipud, ütles Rassmann.
Maadlusklubi Juhan sportlaste seas tuli esimesele kohale 50 kg kaalus võistlev Lisette Böttker, kes lisaks kuldmedalile saavutas võidu pikaajalise rivaali Kathy Carmela Klasseni üle. Samas kaalus maadles Helena Truber, kes kahe seljavõiduga teenis välja 3. koha. 58 kg klassis maadles edukalt Nele Truber, kes võitis kõik kolm matši seljavõiduga ning saavutas 1. koha. Pronksmedalid võitlesid välja Laura Maivel (29 kg) ning Gerda Asumets (42 kg), kellest viimane võitis samuti tugeva konkurendi suure punktieduga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare