11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSSelgusid Raplamaa parimad omavalitsustöötajad

Selgusid Raplamaa parimad omavalitsustöötajad

Helerin Väronen

Reedel, 4. oktoobril tunnustati Rapla kultuurikeskuses Raplamaa II omavalitsuste päeva puhul parimaid omavalitsustöötajaid.

Avakõne pidas ROL-i juhatuse esimees Heiki Hepner, rääkides lähemalt omavalitsuste ajaloost pärast taasiseseisvumist. Muusikaliste vahepaladega esinesid Märjamaa muusika- ja kunstikooli õpilased.
Veel enne, kui algas päeva pidulik osa, pidas Ruti Einpalu kohaletulnud töötajatele ettekande “Mida on töös inimestega kasulik teada neuropsühholoogiast”. Loengu lõpus jagas Einpalu nippe stressiga toimetulekuks, mis on kasulikud kõigile. Füüsilist liikumist, mis stressihormooni kehast välja viib, teab sisuliselt igaüks, aga jääaugus karastamist teatakse ja harrastatakse vähem. Hea tulemuse annavad ka vaimsed tegevused, kuid palvetajate, tänulikkuse teraapia ja mindfulness’i harrastajate kõrval saavutavad parimaid tulemusi kalalkäigu harrastajad. Enesetunde teeb paremaks ka see, kui oma emotsioone osatakse nimetada. Kui muidu teatakse, et aju juhib keha, aga läbi keha saab ka oma aju mõtlemist muuta. Näiteks sirge seljaga istumine ja käte laialiajamine annab ajule signaali, et kõik on hästi.
Piduliku hetke saabudes sõnas ROL-i arendusjuht Tavo Kikas, et iga omavalitsuse laureaadi valis ROL-i auhindamiskomisjon, kuhu kuulusid Katrin Velleste, Jüri Vallsalu, Maigi Linna, Meelis Mägi, Age Rebel, Laine Rokk ja Tõnis Tõnisson.

Rapla valla parimaks omavalitsustöötajaks valiti sotsiaaltööspetsialist Maarika Leenurm, kes on vallas tööl aastast 2003 ning keda iseloomustatakse kui pühendunud ametnikku, kes on orienteeritud lahenduste leidmisele. Leenurm on viisakas ja kannatlik, suheldes leiab igaühega ühise keele. Ta on uuele avatud, täpne ja tähelepanelik ametnik.
Märjamaa valla raamatupidaja Enna Ots on vallas töötanud 29 aastat, olles innovaatiline ja põhjalik. Oma tööd teeb ta suure pühendumisega, olles hinnatud ka audiitorite ja rahandusministeeriumi poolt. Otsa iseloomustamiseks on öeldud, et ta on hea abiline, sõbralik ja rõõmsameelne.
Kohila valla ametnik Piret Puun ei jää oma vallas töötatud aastatelt teistele alla, olles olnud vallas finantsnõunik 28 aastat. Oma valdkonnas, numbrite maailmas, on ta nõudlik ja täpne. Samuti peetakse teda ausaks, õiglaseks, aktiivseks ja heatahtlikuks.
Kehtna valla maakorraldusspetsialist Ene Sulg on ametnik juba aastast 1992. Oma valdkonda tunneb ta sama põhjalikult nagu oma taskuid. Sulg on usaldusväärne, sõbralik ja rõõmsameelne. Aastal 2000 valiti ta ka aasta emaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare