-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSTenniseleht: Rapla tennist ootavad ees murrangulised aastad

Tenniseleht: Rapla tennist ootavad ees murrangulised aastad

Siim Jõgis

Rapla tenniseklubi tähistab tänavu kümnendat tegutsemisaastat. Klubi registreeriti 2009. aasta kevadel. Juubeliaasta tähistamine võetakse ette käesoleva aasta lõpus.


Asutajaliikmeid oli toona seitse, nende seas ka Donatas Narmont. Tänaseks päevaks on Rapla tenniseklubi liikmete arv loomulikult märgatavalt tõusnud. Nüüd on neid kokku viiskümmend ning kaks kolmandikku neist on mehed ja üks kolmandik naised.
Donatas Narmont rääkis, et eriti soovitakse kasvatada klubi liikmete seas naiste osakaalu. Suur osa klubi liikmetest mängivad tennist regulaarselt nii Eesti liigades kui ka erinevatel harrastusturniiridel nagu Pärnu Euronics Est-Trans Cup’il ja Tartus toimuval Maitseelamused Cup’il. “Võtsin kokku, et vähemalt sama palju inimesi on käinud meie väljakutel tennist lihtsalt proovimas. Võib öelda, et täiskasvanuid on meie väljakutel käinud suurusjärgus sada inimest. Suviti oleme teinud tennisekooli ja kõik kokku on lapsi sealt läbi käinud sama palju – suurusjärgus sada. Seda on päris palju. Järelkasvu paistab,” rääkis Narmont.
Kui need numbrid kokku panna, võib öelda, et Rapla tenniseväljakutele on oma jälje jätnud kakssada inimest. Eriti märkimisväärseks muudab selle numbri see, et tegemist on individuaalalaga.

Arvestatav tase

Nüüd on sügis käes ja tennisehooaeg läbi. Narmont ütles, et inimesed on seetõttu talle helistanud ning uurinud, kuidas saaks talvel trenni teha. Raplas sellist võimalust ei ole. Küll aga käivad Rapla klubi liikmed mängimas Tallinnas ja Pärnus. “Arvestades seda aega, kui me tenniseklubi alustasime, ei teatud Raplas sellest alast midagi. Selle kümne aastaga on läbi tehtud korralik areng ja platvorm, kust edasi liikuda, on väga hea,” rääkis Narmont.
Uutel klubiga liitujatel on tavaliselt mingisugune taust all olnud. Päris algusajal oli klubi treener Jaan Rahe, kelle käe all on mitmed mängijad treeninud. “Hea on vaadata, et meie klubi liikmed Mai Kalda ja Anu Kerdi on edukad Eesti naiste kolmandas liigas ning Jana Trakmann on edetabeli liider neljandas liigas. Teises liigas on juba kõrgem tase ning seal mängib Laura Rahe,” rääkis Narmont.
Harrastustennise mõttes on Rapla tase igati arvestatav. Meeste üksikmängus võib praegu pidada Rapla tenniseklubi suveräänseteks valitsejateks Mihkel Nurme ja Erki Tammenurme, kes mõlemad mängivad Eesti meeste teises liigas. Tänavu peetud Raplamaa meistrivõistlustel, Rapla valla meistrivõistlustel ning klubisisestel võistlustel jõudsid just nemad kahekesi finaali. Võitude seis jäi lõpuks 2:1 Tammenurme kasuks.
Omavahel mängitakse tegelikult rohkemgi. Igal nädalal olid paarismängu neljapäevakud ning lisaks peeti arvestust klubipüramiidis ehk väljakutsemängudes. Klubi liikmed on taseme järgi paigutatud püramiidi ning ülevalpool asuvat mängijat saab välja kutsuda. Kui need kõik kokku panna, kujuneb graafik päris tihedaks. Seda tõdes ka Narmont, et võimalusi mängida jagub piisavalt.

Sisehall

Tennise sisehallist on Rapla klubis unistatud juba aastaid. Narmont ütles, et tema käest uuritakse pidevalt, millal see valmis saab. Juba kaks aastat tagasi kirjutati Rapla vallavalitsusega alla heade kavatsuste protokoll, et sisehall Sadolini spordihoone juurde rajada. Need plaanid on jätkuvalt jõus ning nendega tegeletakse regulaarselt.
“Oleme jõudnud sellisesse seisu, et kohalikel juhtorganitel on kujunenud arusaam, et sisehalli näol on tegemist vajaliku asjaga. Suhtumine on selline, et ühendame kõik jõud ja teeme selle halli ära,” rääkis Narmont.
Ettevalmistustöid on tõepoolest juba mitu aastat tehtud ning nüüd paistab, et need hakkavad vilja kandma. Olemas on sobilik paik, konkreetne visioon ning kokkulepped vajalike institutsioonidega. Klubi liige Peeter Liivandi on koostanud ka sobiliku projekti, mille järgi saaks halli rajada.
Õhus on muidugi veel küsimusi. Näiteks väljakute arvu osas ja abiruumide paiknemises. Narmont ütles, et selle peaks saama paika lähima kuu aja jooksul ning siis saab välja arvutada ehitusmaksumuse. Valmimas on äriplaan selles osas, kuidas halli majandada. Selleks on konsulteeritud teiste hallidega Eestis.
Raha tennisehalli rajamiseks on planeeritud leida mitmest allikast. Nende seas on kohalik omavalitsus, erasektor ning erinevad toetusprojektid, millega tegelevad kaks inimest. Erasektori osas on plaan maha müüa ka tennisehalli nimi. Lõpuks on variant võtta laenu. Kokku tegelevad tennisehalli temaatikaga seitse-kaheksa klubi liiget.
Kui kõik need asjad kokku võtta, soovitakse halli avamiseni jõuda 2021. aasta sügisel. “Kauem ei saa enam venitada, selleks ajaks peab hall püsti olema,” sõnas Narmont.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare