6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTenniseleht: Raplamaa meistrid selgusid kolmes kategoorias

Tenniseleht: Raplamaa meistrid selgusid kolmes kategoorias

Siim Jõgis

Rapla maakonna meistrivõistlusi tennises peeti 2019. aastal segapaarismängus, paarismängus ja üksikmängus. Põhijõu nende läbiviimisse andis Rapla tenniseklubi liige Rain Jakobson.

Pikk tsükkel sai alguse juunis segapaarismänguga. Sealt edasi tulid juulikuus paarismängud ning augusti esimeses pooles pandi punkt naiste ja meeste üksikmänguga.
Tänavu prooviti meeste üksikmängus uudset süsteemi. Ka pärast esimest kaotust oli vähemalt teoreetiliselt veel võimalik meistriks tulla. Üks poolfinaalikoht määrati ka miinusringist välja tulnud mängijale. Selle sai turniiri käigus korraldaja Rain Jakobson ise, kes pidi seetõttu vaid kahe päeva jooksul pidama tervelt seitse kohtumist.
Üksikmängu puhul oli võrreldes varasemate aastatega uuendusi veel. Varem on turniirid mängitud ühe nädalavahetuse jooksul, aga meeste üksikmänguga tehti seekord algust juba teisipäeva õhtul. Esialgu plaaniti finaalini jõuda pühapäeval, 11. augustil, kuid selle sai ära pidada juba 10. augusti õhtul. Tagantjärele vaadates oli see igal juhul õige otsus, sest 11. augustil kallas terve päeva vihma ning siis ei oleks keegi mängida saanud.

Finaal tulede valgel

Omamoodi õhkkonna lõi meeste üksikmängu finaalile ka see, et matš peeti õhtul hilja tulede valgel. Vastamisi läksid vanad tuttavad Erki Tammenurm ja Mihkel Nurm. Tammenurm võttis tasavägises mängus lõpuks 6:4, 6:4 võidu. Tegemist oli talle kolmanda järjestikuse Raplamaa meistritiitliga. Rain Jakobson rääkis, et kohtumisele lisas efekti ka see, et kohal oli märkimisväärne hulk pealtvaatajaid. Raplas Jõe tänava peaväljaku ääres on korralik tribüün ning finaalmängu jälgis julgelt kümmekond pealtvaatajat ning tegelikult rohkemgi. “Meie huvi on see, et tulevikus oleks üldsuse huvi tennisemängu vastu suurem ja matše käiks vaatamas rohkem pealtvaatajaid, väljakute ääres on selle jaoks ka korralikud tribüünid,” rääkis Jakobson. Ta avaldas lootust, et pealtvaatajate olukord muutub paremaks, kui Raplas jõutakse nii kaugele, et valmis saab tennise sisehall.
Üks uudne asi oli üksikmängu meistrivõistluste juures veel. Varem on kõik mängud peetud kahel Jõe tänava väljakul, seekord võeti kasutusse ka kolmas. See asub Raplas Ööbiku tänaval ning seda haldab Rapla tenniseklubi liige Sander Kala. Tegemist on igati korraliku väljakuga, kus on piisavalt ruumi ka efektseteks hüpeteks, kui on vaja viimasel hetkel veel mõni pall päästa. Kümmekond matši peetigi seal.

Klubi meistrivõistlused

Tulevikuplaanide kohta rääkis Jakobson, et mõningad muudatused on kavas küll. Klubi liikmed on omavahel arutanud, et tegelikult võiks iga turniiri mahutada ühe nädalavahetuse sisse. Sel juhul hakkaksid kohtumised pihta reede hommikul või lõuna ajal ning võitjad selguksid pühapäeval. Üks võimalik idee on olnud ka naiste ja meeste turniiride paigutamine erinevatele nädalavahetustele. “Oleme seda küll juhatusega arutanud, aga alla veel ei kirjuta,” sõnas Jakobson.
Loomulikult on selliste võistluste läbiviimiseks ainuvõimalik aeg suvi. Mõned mängud on veel võimalik pidada ka septembris, kuid mitte enam väga palju. Just sedasi läks Rapla tenniseklubi siseste meistrivõistlustega, mis toimusid eraldi maakonna meistrivõistlustest. Klubi meistrivõistluste paremusjärjestus selgus alles septembri lõpuks.
Jakobson rääkis, et maakonna ja klubi meistrivõistlustel osalevad mängijad suuresti kattuvad. Siiski tõi ta välja, et maakonna meistrivõistlustel osalesid isa ja poeg, kes muidu võistlemas ei käi. Ta lisas, et muidugi oleks toredam, kui osalejate ring laieneks, kuid see eeldaks ka põhjalikumat korraldustööd. Iseenesest lähevad väljakud ning nende hooldamine iga aastaga Jakobsoni sõnul paremaks. Ta avaldas lootust, et järgmiseks aastaks viiakse väljakud paremasse seisu kui kunagi varem.
“Kogu hooaja märksõnad võiksid olla väga mõnus ja toetav tenniseseltskond. Meid pole võib-olla suurte klubidega võrreldes väga palju, kuid usun, et oleme ühed aktiivsemad ja kõik panustavad! See on ikkagi tubli meeskonnatöö, mis aitab Rapla tenniseelu üha uutele tasemetele viia!” ütles Jakobson.

Eesti harrastusliigad

Ise mängib Jakobson tennist Eesti teises liigas. Sellest üks aste kõrgemal on juba esiliiga ning sealt edasi elukutselised mängijad. Koos temaga osalevad Rapla tenniseklubi mängijatest nii kõrgel tasemel veel Erki Tammenurm, Alex Raadik ja Kaito Kuusing. Jakobson rääkis, et tegelikult võiks teises liigas end proovile panna terve Rapla tenniseklubi esinelik. Sealt edasi järgmised neli oleksid oma taseme poolest võimelised konkureerima kolmandas liigas ning mitmed neist seda ka teevad.
Aastate jooksul on Rapla mängijate tase muidugi tõusnud. Jakobson tõi välja, et võrreldes varasemaga liigub pall kiiremini ning heal päeval on tippkaheksas kõik võimelised teineteist alistama. Juurde on tulnud ka uued sponsorid ja toetajad. Auhinnasponsorid olid Raplamaa meistrivõistlustel Expert ja Sportland. “Nad panid välja igati arvestatavad auhinnad. Esikolmikule olid kinkekaardid. Lisaks toetasid meid Pagaripoisid, kes tõid turniiridele pirukaid. Need kolm sponsorit olid nii segapaaris-, paaris- kui ka üksikmängu juures,” sõnas Jakobson.

Maakonna MV segapaarismäng 15. juunil
1. Donatas Narmont / Laura Rahe
2. Alex Raadik / Jana Trakmann
3. Aare Sepp / Mai Kalda
Maakonna MV paarismäng
26.-28. juulil
Mehed:
1. Erki Tammenurm / Rain Jakobson
2. Henri Lindal / Urmas Ustav
3. Rainar Laes / Taivo Tüvist
Naised:
1. Mai Kalda / Liis Kivi
2. Evelin Küttis / Mirjam Lindal
3. Evelyn Gold / Siret Jakobson
Maakonna MV üksikmäng
6.-10. augustil
Mehed:
1. Erki Tammenurm
2. Mihkel Nurm
3. Donatas Narmont
Naised:
1. Mai Kalda
2. Evelin Küttis
3. Grete Peek
Suvised klubimeistrivõistlused 13. mai – 30. september
Paarismäng
Mehed:
1. Erki Tammenurm / Rain Jakobson
2. Mihkel Nurm / Peeter Liivandi
3. Henri Lindal / Urmas Ustav
Naised:
1. Mai Kalda / Evelyn Gold
2. Grete Peek / Liis Kivi
3. Evelin Küttis / Mirjam Lindal
Üksikmäng
Mehed
1. Erki Tammenurm
2. Mihkel Nurm
3. Donatas Narmont
Naised:
1. Mai Kalda
2. Jana Trakmann
3. Grete Peek
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare