9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSChris Tawiah: Minu prioriteet number üks on kaitsemäng

Chris Tawiah: Minu prioriteet number üks on kaitsemäng

Siim Jõgis

Esimest korda õnnestus kodupublikul näha Avis Utilitas Rapla uut mängumeest Chris Tawiah’i (26) pühapäeval, 10. novembril. Sadolini spordihoones võõrustati Rakvere Tarvast, kuid kahjuks tuli 208 sentimeetrit pika keskmängija Tawiah’i debüütmängus tunnistada Tarvase 89:81 paremust.

Uus leegionär ise viskas kohtumises 12 punkti ning võttis viis lauapalli. Kohtumise võitmiseks sellest siiski ei piisanud. Ise ütles ta, et oleks oma debüütmängus väga tahtnud väljakult lahkuda võitjana.
Chris Tawiah alustas oma profikarjääri hooajal 2016/17 Tšehhi liigas. Eelmisel hooajal pallis ta Austria meeskonnas Oberwart Gunners, kus praegu mängib Saimon Sutt. Tänavust hooaega alustas mängumees belglaste Charleroi Spirous, kus kogus kõrgliigas keskmiselt 12 minutiga 4,4 punkti ja kaks lauapalli.

Oled Raplas juba mõned päevad olnud. Kuidas enesetunne on? Kas oled jõudnud end sisse sättida?
Jah, ma elasin üsna kiiresti sisse. Neljapäeval jõudsin kohale ja siis sain juba kõigiga tuttavaks ja nägin natuke linna. Ütleksin, et järgmiseks hommikuks olin juba sisse elanud.

Kas Eestisse tulek oli sinu jaoks lihtne otsus?
Jah, oli küll. Tulin ära oma Belgia klubist ning Raplal oli vaja uut mängijat juba järgmiseks nädalavahetuseks. Minu jaoks oli see parim võimalik olukord, sest ma ei pidanud kulutama aega ootamise peale. Sain kohe korvpalli edasi mängida.

Sinu esimene mäng toimus pühapäeval. Kas siinse korvpalli tase vastas sinu ootustele?
Kui kuulsin Rapla huvist, vaatasin YouTube’ist mõningaid mänge. Jälgisin just seda, kuidas teised keskmängijad mängivad. Ma ei saa öelda, kas mängutase on parem või halvem, kui ma ootasin, sest ma ei ole veel teisi võistkondi näinud. Kindlasti ei ole see liiga selline, et jalutad kohale ja kohe mängid hästi. Seda liigat tuleb austada ja pingutada.

Kas see oli suur pettumus, et Rapla pühapäevase mängu kaotas?
See oli suur pettumus. Ma väga-väga tahtsin oma esimest mängu võita ja alustada positiivse noodiga. Samas ma tean, et meil on praegu mängijad vigastatud ja sellest on kahju. Ma tahtsin võita esimest mängu nii, nagu ma tahan võita igat mängu.

Panin selles mängus tähele sinu jõudu kaitses. Kas sa pead ka ise kaitsemängu oma tugevaks küljeks?
Jah, kui ma korvpalli mängima hakkasin, siis rünnak ei olnud minu tugev külg ja seega pidin rohkem rõhku panema kaitsemängule. Noorena olid minu võistkonnas väga head viskajad ja minu ülesanne oli rabada kaitses ja teha musta tööd. Mida rohkem aeg edasi läks, seda paremaks muutus ka minu mäng rünnakul. Võiks öelda, et kaitsemäng on minu prioriteet number üks ja rünnak tuleb teisena.

Sa oled pärit Inglismaalt. Miks sa valisid just korvpalli?
Kui aus olla, siis tegelikult valis korvpall minu. Kuni kuueteistkümnenda eluaastani mängisin jalgpalli. Läksin sõpradega parki jalgpalli mängima ja seal oli üks korvpallitreener. Ta juhtis seal suvelaagrit ja tuli minu käest küsima, kas ma korvpalli mängin. Vastasin, et ma olen jalgpallur, aga ikkagi veenis ta mind mängima 3 vs 3 turniiril. Sealt edasi mängisin Milton Keynes Lionsi U16 meeskonnas ja me võitsime isegi tiitli.

Niisiis sinu taust on tegelikult jalgpallis?
Päris nii ei saa öelda. Ma ei mänginud professionaalsel tasemel. Mulle lihtsalt väga meeldis jalgpall.

Kas professionaalseks korvpalluriks saamine oli sinu unistus?
Minu unistus on lapsest saati olnud saada professionaalseks sportlaseks. Ma vaatasin väga palju maadlust, siis tahtsin saada maadlejaks. Seejärel tuli jalgpall ja lõpuks korvpall. Sellist võimalust ei olnud, et ma mängin küll korvpalli, aga minust ei saa professionaalset sportlast.

Ma tean, et sa käisid ülikoolis Ameerika Ühendriikides ja mängisid seal korvpalli. Kas sel ajal oli sinu unistuseks NBA?
Jah ja ei. Kummalisel kombel ei armastanud ma korvpalli nii kirglikult kuni teise õppeaastani USA-s. Kuna ma hakkasin korvpalli mängima üsna hilja, olin enda võimaluste osas realistlik. Aimasin, et NBA ei ole minu jaoks, aga ma teadsin, et võin mängida kõrgel tasemel.

Kes olid spordis sinu eeskujud?
Maadluses olid minu eeskujud Stone Cold Steve Austin ja The Undertaker. Jalgpallis võib välja tuua Cristiano Ronaldo ja Rio Ferdinandi. Korvpallis on minu eeskujudeks siiamaani Dwight Howard, DeAndre Jordan ja Le-Bron James.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare