6.1 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSHuvi Märjamaa tervisekeskuse vastu on leige

Huvi Märjamaa tervisekeskuse vastu on leige

Katri Reinsalu

Rapla ja Kohila kõrval on Märjamaa esmatasandi tervisekeskuse projekt üsna aeglaselt arenenud. Probleeme on tekitanud nii oodatust kõrgem hind kui ka huvitatud perearstide leidmine. Tänaseks on õhus küsimus, kas tervisekeskus üldse rajatakse.

Vallavanem Merlin Suurna ütleb tänast olukorda kirjeldades, et objekt on projekteeritud, kuid ehitushange lükati tagasi. Kevadel korraldatud hanke kõik pakkumised ületasid planeeritud maksumust. Projekti maksumuseks kujunes hanke käigus 1,37 miljonit. Vald oli arvestanud umbes miljoniga.
Lisaks maksumusele on probleeme tekitanud ka küsimus, millised perearstid uues tervisekeskuses vastuvõtte korraldama hakkavad. Kontseptsioon oli rajada tervisekeskus neljale Märjamaa perearstile. Ruumide rentimise eellepingu sõlmis aga ainult Märjamaa Perearstikeskus OÜ, kuhu kuuluvad perearstid Marika Hiiemaa ja Triin Altmäe. Oma allkirja jättis andmata Märjamaa haiglas toimetav Märjamaa Arstid OÜ. Viimase alla kuuluvad perearstid Katrin Saarma ja Anne Parnabas.
Planeeritava keskuse arstidega täitmiseks käidi kevadel välja võimalus kaasata perearste mujalt. Maikuu majandus- ja eelarvekomisjoni ning volikogu protokollidest võib lugeda, et selleks mõeldi kaasata perearst Hiie Tiisler FIE ja Perearst Merike Roseniit OÜ. Esimene neist tegutseb Martna kandis ning teine Pärnu-Jaagupis. Idee oli, et nad oleks Märjamaal osalise ajaga vastuvõtte teinud.
Volikogu laua taga seati selline lahendus siiski küsimuse alla. Villu Karu leidis, et sellise skeemiga võidab vaid üks Märjamaa perearstikeskus ning kohalikud inimesed jagunevad ikka haigla ja tervisekeskuse vahel. Pärast seda on kogu projekt soiku jäänud, sest perearstide huvi on projekti vastu veelgi leigemaks muutunud.
Merlin Suurna kinnitab, et hetkel ei ole tervisekeskuse projektiga edasi minekuks piisavalt perearste. Samas lisab ta, et novembrikuu volikogu istungil arutati küsimust ning volikogu otsustas projektiga edasi minna erinevaid alternatiive ja võimalusi kaaludes.
Küsimusele, kes planeeritavas tervisekeskuses vastuvõtte korraldama hakkaks, vastas Suurna: „Vastuvõttu hakkavad korraldama need perearstid, kes on lepingu üheks osapooleks. Praegu on see vaid hüpoteetiline võimalus. Kõik neli Märjamaa perearsti on erinevatel aegadel olnud tervisekeskusest huvitatud.”
Perearstidelt endilt lehe ilmumise ajaks kommentaare saada ei õnnestunud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare