6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelKaitseliidu Rapla malev kutsub üles mälestusi kirja panema

Kaitseliidu Rapla malev kutsub üles mälestusi kirja panema

Valjo Tooming, major, malevapealik

Järgmisel aastal tähistab Kaitseliidu Rapla malev oma 30. tegutsemisaastat. Siinkohal tuleb tõe huvides ära märkida, et Kaitseliit oli Raplamaal olemas ka enne II maailmasõda, aga lihtsalt Rapla malevat polnud.
Seoses sellega oleme käima lükanud Rapla maleva fotokonkursi. Täpsemalt saab selle kohta lugeda aadressil: http://rapla.kaitseliit.ee/et/fotokonkurss. Ootame sinna jätkuvalt teie pilte.

Järgmine suur projekt on juubeliraamatu „Rapla malev 30“ ettevalmistamine ja väljaandmine. Selleks vajame maleva liikmetelt Kaitseliiduga seotud mälestusi ning meeldejäävate sündmuste kajastusi.
Oma kaitseliitlaseks oleku elu jooksul tean, et igal kaitseliitlasel on kuskil mälusopis midagi,
– millele tagasi mõeldes tuleb ikka ja jälle kananahk ihule ja rind isamaalis-patriootilises puhangus paisub;
– millele mõeldes tuleb seoses Kaitseliidu tegemistega silmade ette lõbusaid seiku, mille meenudes on raske mitte naerma puhkeda;
– või on lihtsalt mingi tähtsündmus enda isiklikus elus seotud Kaitseliiduga: sõprussidemete teke, elukaaslase leidmine, kaitseliitlase truudustõotuse andmine, mõne kursuse lõpetamine jne – läbi aastate on ju palju sündmusi olnud, mida pole võimalik unustada.
Need on väärt detailid mitte ainult kamraadidega omavahel rääkimiseks, vaid ka avalikult väljapanemiseks.

Oma mälestused saate saata vabas vormis tekstina maleva referendile Annika Tammusele ([email protected]). Juhul kui kirjutamine pole just meelistegevus, andke endast ikkagi teada – leiame kellegi, kes teie mälestused salvestab ja kirja paneb. Iga mälestus on väärt jäädvustamist ja lahedamad nendest leiavad kindlasti oma koha juubeliraamatus.

Mis muud kui pastakas pihku või klaviatuur ette ja mälestusi kirjutama! Tähtaeg on küll alles 29.02.2020, aga mida varem pihta hakata, seda rohkem seiku meenub.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare