6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKaiu discgolfiraja avavõistlusel oli 47 osalejat

Kaiu discgolfiraja avavõistlusel oli 47 osalejat

Mariliis Vest

Pühapäeval toimus värskelt valminud Kaiu discgolfirajal avavõistlus, kuhu oli vaatamata sombusele ilmale kettaid loopima tulnud nelikümmend seitse võistlejat.

Nädala viimasel päeval Kaiu terviseraja ja lasketiiru ümbruses jalutades võis näha hulgaliselt sportlasi, seljakotid seljas ning vihmavarjud käes. Kohale olid sõitnud discgolfi sõbrad, et avada Raplamaal taas üks uus, oktoobri lõpul valminud rada ning samal ajal omavahel juba ka mõõtu võtta. Kaiu võistlusele oli kohti viiskümmend – seda selleks, et esimene mõõduvõtt osalejatele liialt pikaks ei veniks. Registreerunuid oli küll üle viiekümne, kuid kohale oli tulnud nelikümmend seitse sportlast, mis võistluse ühe eestvedaja Dan Heinlehe sõnul on väga positiivne. „Korraldajad on väga rahul, sest vaatamata ilmale tulid inimesed mängima,“ ütles ta.

Võistlejatel tuli päeva jooksul teha kõik kümme rada läbi kahel korral. Selleks läks osalejatel umbes kolm tundi. Arvestust peeti kolmes grupis: naised ning kaks meeste gruppi. Meeste arvestused olid vastavalt mängijate reitingule ehk maakeeli edasijõudnute ja harrastajate grupis. Radadel käidi gruppidena ning igast neist valiti üks inimene, kes märkis osalejate tulemused igal rajal telefoni. Samal ajal läksid tulemused üles ka internetti.
Nüüd aga tulemustest. Edasijõudnute seas oli päeva lõpuks mitmel mehel sama tulemus, mistõttu toimus ümberviskamine. See tähendas, et esikolmik tegi esimeselt rajalt ühe viske ning kes korvile lähemale sai, see ka pjedestaalil parema koha sai. Ümberviskamise järel tuli esikohale Rain Kattai, teisele kohale Sander Räis ning kolmandale Kristjan Pae. Naiste seas näitas parimat tulemust Helian Maivel, teiseks tuli Eve Maido ning kolmandaks Britta Panker.

Osalustasu esimesel võistlusel ei võetud ning auhinnalised meened anti iga klassi esikolmikule ketaste kujul. Heinleht kinnitas, et see võistlus ei jäänud Kaius viimaseks ning kindlasti tuleb rajal ka järgmisel aastal discgolfi huvilistele mõõduvõtmisi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare