6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSLeo Rehemaa XX mälestusturniir males

Leo Rehemaa XX mälestusturniir males

Aivo Sildvee

Traagilise õnnetuse tagajärjel meie seast lahkunud tuntud kodu-uurija ja spordiaktivisti Leo Rehemaa mälestuseks hakkasime korraldama temanimelisi mälestusvõistlusi aastast 1999. Möödunud laupäeval oli maletajaid Kaius mitmest kandist: Tallinnast, Sauelt, Kehtnast, Raplast, Harjumaalt ja loomulikult Kaiust.
Leo oli pärit Kasvandu külast. Tihti ilmusid tema sulest koduloolised artiklid, mis olid seotud Kaiu, Kuimetsa ja Vahastu piirkonna tegemistega. Erilist huvi pakkus talle Kaiu kooli ajaloo uurimine. Peale ajaloo uurimise oli ta tõsine aktivist male- ja kabevõistluste korraldamisel ja neis osalemisel.
Viimane torm vähendas meie turniirist osavõtjate arvu, kuna mitmekordsed võitjad Kaimar Puusepp, Tambet Siemer ja paljud teised likvideerisid tormikahjustusi oma suvekodudes. Vaatamata sellele üllatas meid Tallinna maletaja Jüri Järvet, kes on tuntud kultuuritegelase Jüri Järveti poeg. Tema malealased oskused olid sellised, et Rapla maleklubi liikmed üritasid küll võimsalt vastu hakata, aga pealinnamehest jagu ei saanud. Teisele kohale tuli Rapla maleklubi juht Olavi Pai ning kolmandaks platseerus tuntud spordiveteran Jaan Sulg.
Maakonna meistrivõistluste arvestuses olid kolm paremat Olavi Pai, Jaan Sulg ja Jaan Urgas. Spordiveteranide parimad olid Olavi Pai ja Jaan Urgas vastavalt vanusegruppidele.
Maletajate soov on seda turniiri kindlasti jätkata ka järgmisel aastal ning siis juba koos Leedu maletajatega. et tuua sisse rahvusvahelist kõlapinda. Järgmine suurem malelahing on 17. novembril korraldatav VSÜ Jõud meistrivõistlused kiirmales Kuimetsa rahvamajas, kuhu on oodatud kindlasti ka meie maakonna maleentusiastid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare